19.3.15

Γερμανίδα βουλευτής: Ανεύθυνη η γερμανική κυβέρνηση...

Ο Σόιμπλε οδηγεί την Ελλάδα σε Grexit...
Έντονη κριτική στη γερμανική κυβέρνηση και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη διαχείριση του ελληνικού ζητήματος έκανε η βουλευτής της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο "Bloomberg".

Η...

βουλευτής του Die Linke, κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ότι πιέζει την Ελλάδα με μέτρα λιτότητας και με απαιτήσεις που ξεπερνούν κάθε όριο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

«Όλη αυτή η διαμάχη έχει ως αποτέλεσμα να φεύγουν καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες. Αυτό που κάνει η γερμανική κυβέρνηση είναι εντελώς ανεύθυνο», είπε χαρακτηριστικά.


Η Σ. Βάγκενκνεχτ υποστηρίζει την πολιτική της διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους και της επιβολής φόρου στους πλούσιους ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα άδεια ταμεία, ενώ συστήνει στην γερμανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, ζήτημα το οποίο έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ήδη υπέρ έχουν ταχθεί μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του κόμματος των Πρασίνων.


Επίσης όπως ανέφερε η Σάρα Βάγκενκνεχτ, «μπορεί ο Σόιμπλε να δηλώνει πως θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στην ομάδα των 19 χωρών που συγκροτούν την ευρωζώνη, αλλά στην πραγματικότητα ενεργεί σε αντίθετη κατεύθυνση και καθιστά υπεύθυνη την Ελλάδα για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα». Η βουλευτής του Die Linke τονίζει: «Ο Σόιμπλε είναι αυτός που απελευθερώνει τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να πιέσουν την Ελλάδα μέχρις εσχάτων. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από μια έξοδο της χώρας από το ευρώ. Γι' αυτό και είναι εντελώς ανεύθυνο να ξεκινάει κανείς μια τέτοια ανυπολόγιστη διαδικασία που θα επηρεάσει όλο το ευρωσύστημα».


Και το Bloomberg καταλήγει αναφέροντας ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου, ο Σόιμπλε συνεχίζει την πίεση λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι «ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει».


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: