9.3.15

ΑΝ.ΕΛΛ: Ο Χαρδούβελης εκτίθεται ακόμη περισσότερο...

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα ΧρυσοβελώνηΑντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος υποστήριξε...
ότι μετέφερε κάποια από τα χρήματα του στο εξωτερικό, επειδή «φοβήθηκε πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» και δεν θα είναι σε θέσει να συντηρήσει τα παιδιά του.

«Φοβήθηκα τον Ιούνιο του 2012 ότι θα έχανα τα χρήματά μου, όπως φοβήθηκαν και πολλοί Έλληνες. Δεν τα έβγαλα όλα. Τα περισσότερα είναι εδώ. Με βόλευε εμένα, ήθελα να τα σπάσω. Είναι χρήματα που έχω δηλώσει, έχουν φορολογηθεί. Το έκανα για ασφάλεια, καθώς έχω ένα παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό και ένα ακόμη που ήθελα να διασφαλίσω», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Star.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις δραστηριότητές του, ενώ παρουσίασε τον εαυτό του ως θύμα επειδή ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή.

«Οι σημερινές απόπειρες του κ. Χαρδούβελη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις συστηματικές ενέργειές του για να αποφύγει τη φορολόγηση των εισοδημάτων του βγάζοντας τα χρήματά του στο εξωτερικό, την περίοδο που ο ελληνικός λαός λύγιζε κάτω από το βάρος των μνημονίων, τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο», δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

Η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι τα επιχειρήματα που προέβαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν τον τιμούν καθόλου και είναι «ενδεικτικά του ήθους και της υπάκουης στις απαιτήσεις των δανειστών συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία υπέβαλε σε δυσβάσταχτες θυσίες στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών». 

Όπως τόνισε, στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι «να χυθεί άπλετο φως σχετικά με όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και να κληθούν και εκείνοι, επιτέλους, να πληρώσουν»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: