25.3.15

Τα θύματα της μοιραίας πτήσης...

ta-thumata-tis-moiraias-ptisis---proswpikes-istories
Προσωπικές ιστορίες (ΦΩΤΟ)...
Παγκόσμια η οδύνη για τους επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του Airbus στις Αλπεις.
Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν άνθρωποι από...
πολλές χώρες: Γερμανία, Ισπανία, Βρετανία, Αργεντινή, Καζακστάν, Μεξικό Ιαπωνία, Αυστραλία, συνολικά από 15 χώρες.

Το λύκειο Γιόζεφ Κένιγκ στην πόλη Χάλερν Αμ Ζε στη δυτική Γερμανία, 16 μαθητές του οποίου έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του Airbus A320 της εταιρείας Germanwings χθες στις νότιες γαλλικές Άλπεις, έχει βυθιστεί στο πένθος όπως και όλη η Γερμανία, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες προς τιμή των θυμάτων της τραγωδίας.

«Χθες ήμασταν πολλοί, σήμερα είμαστε μόνοι», γράφει ένα πανό που έχει αναρτηθεί στην αυλή του σχολείου στο οποίο έχουν χαραχτεί επίσης 16 σταυροί ένας για κάθε μαθητή που σκοτώθηκε. Τα σκαλιά στην είσοδο του λυκείου είναι γεμάτα με κεριά και τριαντάφυλλα.
Φωτογραφία των μαθητών στη ΒαρκελώνηΦωτογραφία των μαθητών στη Βαρκελώνη
Οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 07:00 (τοπική ώρα, 08:00 ώρα Ελλάδας) και αμέσως τους ανέλαβαν ομάδες του σχολείου, ψυχολόγοι, κληρικοί.

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, όμως το σχολείο παραμένει ανοικτό ώστε να μπορεί να πάει όποιος το επιθυμεί. «Πολλές οικογένειες και μαθητές είχαν έρθει ήδη από χθες. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των μαθητών που είναι παρόντες σήμερα το πρωί, όμως είναι πολλοί», δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ραμόνα Χερστ.

Μεταξύ των 150 επιβαινόντων στο αεροπλάνο που συνετρίβη, οι 67 ήταν Γερμανοί.

Ανάμεσά τους, οι αστέρες της γερμανικής λυρικής σκηνής Μαρία Ραντνερ και ο Ολεγκ Μπρίακ της όπερας του Ντισλεντορφ. Επέστρεφαν από τη Βαρκελώνη μετά από παράσταση. Μάλιστα η 34χρονη Ράντνερ ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της και το μωρό τους που βρήκαν τραγικό θάνατο.
Ο 55χρονος Μπρίακ, γεννημένος στο Kαζακστάν είχε εγκατασταθεί μόνιμα στη Γερμανία ήδη από τη δεκαετία του 1990 και εργαζόταν για την όπερα του Ντισελντόρφ.
Ανάμεσα στους νεκρούς η Οριόλ Χουνκιέρας σύζυγος του Λουίς Χούνκα του προέδρου της ERC του αριστερού κόμματος που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Καταλονίας.
Την σύζυγό του έγκυο στο τέταρτο παιδί τους και τρεις γιους αφήνει πίσω του ο Χοσέπ Σαμπατέ, που εργαζόταν στην εταιρεία Esprit. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: