26.3.15

Άδειασε τον Μπάνο ο Βαρουφάκης ...


 ...για τον συμβιβασμό με τη Siemens...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Την πολιτική, ηθική και νομική δέσμευση της κυβέρνησης «να διαλευκάνει πλήρως όλες τις πτυχές του σκανδάλου της Siemens» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τις τελευταίες...
εξελίξεις που αφορούν στο ζήτημα αυτό.

Συγκεκριμένα, στην προχθεσινή συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens ύψους 90 εκατ. ευρώ, που έγινε έπειτα από προσφυγή πολιτών, ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιος Μπάνος, o οποίος εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο, υποστήριξε ότι η προσφυγή τους θα πρέπει να κριθεί αβάσιμη, καθώς ο συμβιβασμός αποτελεί συμφωνία μεταξύ του δημοσίου και μιας ιδιωτικής επιχείρησης και δεν αφορά τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης ο πάρεδρος του ΝΣΚ «δεν ζήτησε την άποψη της πολιτικής ηγεσίας για το εν λόγω θέμα». «Εν πάση περιπτώσει, ο προσανατολισμός του υπουργείου Οικονομικών είναι η πλήρης αποκατάσταση της οικονομικής και ηθικής ζημιάς που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο» συμπλήρωσε. 


Καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσει η δικαστική συνδρομή των γερμανικών αρχών για τα πεπραγμένα της Siemens στη χώρα μας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: