9.3.15

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ...



«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα».
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Για το αν υπήρξε επεισόδιο με τον Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης είπε, πως, «ο κ. Σόιμπλε δεν μου έχει επιτεθεί ποτέ και...
ούτε αυτό συνέβη σήμερα, η απάντηση που του έδωσα πιστεύω ότι τον κάλυψε, αλλά θα πρέπει να τον ρωτήσετε και τον ίδιο».

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε επίσης ότι «δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες αλλα και από την άλλη δεν μπορούμε να ζητάμε την άδεια για να κάνουμε και το παραμικρό. Η διαβούλευση θα γίνεται όταν μπαίνει θέμα δημοσιονομικής, ή χρηματοπιστωτικής ισορροπίας. Θα προσπαθούμε να ενημερώνουμε για τα πάντα αλλά η κυβέρνηση θα νομοθετεί στο πλαίσιο της λαϊκής κυριαρχίας που είμαστε δεσμευμένοι να σεβαστούμε».

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του περί δημοψηφίσματος, ο  Βαρουφάκης εξήγησε ότι ο ίδιος έκανε μια μακροσκελή ομιλία σε συνέδριο στην Ιταλία για το Grexit, μετά την ολοκλήρωση της οποίας, ένας δημοσιογράφος του ζήτησε να δώσει συνέντευξη ("Κοριέρε ντε λα Σέρα"). Κατά τη διάρκεια αυτής, όπως εξήγησε, ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα γίνει σε περίπτωση που οι εταίροι αρνηθούν κάθε μια από τις προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις. 

«Σε αυτή την περίπτωση θα πάμε σε δημοψήφισμα» ήταν η απάντηση του υπουργού που όμως, όπως τόνισε, αφορούσε ένα θεωρητικό σενάριο και παρόλα αυτά μπήκε σαν τίτλος. Όπως εξήγησε ο υπουργός αν και το ερώτημα ήταν υποθετικό και έωλο και η απάντηση το ίδιο, αυτή μετουσιώθηκε σε κάτι που φαίνεται σαν να είναι πρόθεση της κυβέρνησης.

«Για μένα είναι δυστυχές ότι μερίδα τουΤύπου και μάλιστα μιας τόσο ιστορικής εφημερίδας (σσ. της Κοριέρε) χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τακτικές για λόγους που θέλω να πιστεύω ότι δεν καταλαβαίνω», υπογράμμισε ο υπουργός, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: