1.3.15

Με μεγάλη πλειοψηφία η πολιτική απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ...


Απορρίφθηκε τροπολογία της "Aριστερής Πλατφόρμας"... 
Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, που θα ολοκληρωθούν με τις...
ψηφοφορίες για την ανάδειξη νέου γραμματέα και της νέας Πολιτικής Γραμματείας.

Υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι: Τάσος Κορωνάκης, ο Αλέκος Καλύβης και ο Στέλιος Ελληνιάδης.

Απορρίφθηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας

Απορρίφθηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα και με την οποία εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για τη συμφωνία του Eurogroup και ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 68 μέλη, ενώ κατά ψήφισαν 92 και βρέθηκαν και 5 λευκά.

Ολόκληρη η τροπολογία:

«Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τη συμφωνία και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκαν στο Eurogroup.

Και τα δύο κείμενα αντιπροσωπεύουν έναν μη επιθυμητό συμβιβασμό για τη χώρα μας και κινούνται σε κατευθύνσεις και προσανατολισμούς που βρίσκονται σε απόσταση, και σε βασικά τους σημεία σε διάσταση ή και αντίθεση, με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο αμέσως επόμενο διάστημα, παρά τις συμφωνίες στο Eurogroup, πρέπει να κινηθεί στη βάση μιας πολιτικής που θα έχει ως κύρια προτεραιότητα την υλοποίηση με σταθερότητα και συνέπεια των προεκλογικών του δεσμεύσεων και των προγραμματικών κυβερνητικών δηλώσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμαστε να στηριχθούμε στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, συμβάλλοντας στην αναζωογόνησή τους, και στη συνεχή διεύρυνση της λαϊκής στήριξης για να αποκρούσουμε κάθε μορφής εκβιασμούς από τη σκοπιά ενός εναλλακτικού σχεδίου, το οποίο θα έχει στο επίκεντρο τη μέχρι τέλους προώθηση των ριζοσπαστικών μας εξαγγελιών.

Βασικό συμπέρασμα από τις τελευταίες εξελίξεις είναι η ανάγκη, οι αποφάσεις για την πορεία μας –και ιδιαίτερα οι πιο κρίσιμες- να λαμβάνονται μετά από συζήτηση στα συλλογικά θεσμικά όργανα του κόμματος, τα οποία πρέπει, όπως και συνολικά το κόμμα και οι οργανώσεις του, να αναβαθμιστούν και να παίξουν τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο για μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: