16.3.15

Η ΝΕΡΙΤ παίζει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής...


Το μεσημέρι της ίδιας μέρας που η ελληνική κοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης εξέφραζαν τη θλίψη και την οργή τους για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η κρατική τηλεόραση, μέσω του καναλιού NERIT plus, παρουσίαζε...
μαγνητοσκοπημένη την προχθεσινή συνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό ξενοδοχείο του Πειραιά, σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα διάρκειας μιάμισης ώρας στο οποίο πρωτοστάτησε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ο άνθρωπος που κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, που εκτός όλων των άλλων συστηματικά έχει μιλήσει για «κωλομπαράδες, πουστράκια και γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες», σε ένα ακόμα κήρυγμα μίσους, σε πανελλαδική εμβέλεια αυτή τη φορά, ανέπτυξε το σύνολο των θέσεων της Χρυσής Αυγής.

Στους τηλεοπτικούς δέκτες το σούπερ του κρατικού καναλιού έγραφε «Συνέντευξη για το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης». Προτρέποντας την υπουργό Μετανάστευσης (την οποία δεν κατονόμασε) να «τους πάρει όλους στο σπίτι της», υποστήριξε με τον γνωστό δημοκρατικό λόγο του πως «είμαστε όλοι οι Ελληνες υποψήφιοι να νοσήσουμε από ελονοσία, ψώρα, φυματίωση και όλες τις αρρώστιες από γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου τις οποίες έφεραν στη χώρα οι λαθρομετανάστες».

Με την ίδια επιστημονική τεκμηρίωση εξήγησε πως «οι Ρομά όπως και οι λαθρομετανάστες είναι σαν τις ακρίδες που λυμαίνονται και κατασπαράσσουν τα πάντα», υπογράμμισε εν μέσω χειροκροτημάτων πως «αν ήταν στο χέρι της Χρυσής Αυγής, όλα τα τζαμιά θα είχαν γίνει αμμοχάλικο αντί για χώροι λατρείας» και «απέδειξε»... αυταπόδεικτα ότι όλα τα σοβαρά ποινικά εγκλήματα τα κάνουν οι αλλοδαποί («παράτυποι, νόμιμοι ή λαθρομετανάστες, πείτε τους όπως θέλετε»).

Ο Παναγιώταρος θύμισε επίσης τις ενέργειες του «κόμματος» της Χρυσής Αυγής, και ειδικά του αρχηγού της, στο θέμα των «λαθρομεταναστών» τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά πως προφανώς δεν είναι «το 2008 το γενέθλιο, μάλλον, έτος της εγκληματικής οργάνωσης», όπως αναφερόταν στην πρόταση του εισαγγελέα Ντογιάκου.

Σε 40 λεπτά ομιλίας ο Παναγιώταρος χρησιμοποίησε σχεδόν κατά λάθος μόνο μία φορά τη λέξη ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κάνει καμία ουσιαστική αναφορά στην κυβέρνηση. Τέλος, σε μια πρωτοφανή πρόκληση, λέγοντας πως «ο μόνος ρατσισμός είναι αυτός εναντίον των Ελλήνων», ανακοίνωσε πως η Χρυσή Αυγή θα τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού το Σάββατο 21 Μαρτίου καλώντας σε ανοιχτή αντι-συγκέντρωση στα γραφεία της στον Σταθμό Λαρίσης.

«Δεν μπορεί το υπουργείο Παιδείας -και σωστά- να δίνει οδηγίες για αντιρατσιστικές εκδηλώσεις στα σχολεία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και η κυβέρνηση να αφήσει ανενόχλητους τους νεοναζί να παρελάσουν στο κέντρο της Αθήνας με στόχο το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες» επισήμανε χθεσινή ανακοίνωση του Antinazi Zone.

 Κώστας Ζαφειρόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: