1.3.15

Είχαν κάνει τη ζωή του κόλαση...




Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, ένας αγνοούμενος, τέσσερις «βασανιστές», ένας πολιτικός, ένας διευθυντής, πολλοί ψίθυροι, ελάχιστοι μάρτυρες, αμέτρητοι...
εθελοντές, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ελικόπτερα, αγωνία σε πρώτο πλάνο. 

Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μέχρι στιγμής το θρίλερ της εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη Βαγγέλη Γιακουμάκη, που χάθηκε πριν από 23 μέρες από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ο χαμηλών τόνων Βαγγέλης δεν είχε πολλά πάρε δώσε με τους συμφοιτητές του, ούτε κάποια φιλενάδα, ούτε κάποιον κολλητό, ούτε κέφι για πλάκες και πειράγματα, λέει το "Πρώτο Θέμα". Είχε μόνο αγωνία για τους βαθμούς του που το τελευταίο διάστημα έπεφταν κατακόρυφα. Η καταγωγή του από την Κρήτη σκάει ώρες ώρες σαν χαστούκι στο μάγουλό του συνοδευόμενο από τη φράση «Εσύ είσαι από την Κρήτη ρε, θα φέρεσαι σαν Κρητικός!».

Την Παρασκευή της 6ης Φεβρουαρίου ο Βαγγέλης, που ενημερώνει πάντα το συγκάτοικο του πού θα πάει και τι θα κάνει του πετάει τη φράση: «Τα κλειδιά να τα πάρω ή να τα αφήσω;» και κλείνει την πόρτα πίσω του βιαστικά. Παίρνει τελικά τα κλειδιά, αλλά αφήνει το μπουφάν, το πορτοφόλι, το πάσο και το κινητό του. 

Η μητέρα του τού τηλεφωνεί διαρκώς και γύρω στις 7 το απόγευμα τηλεφωνεί σε κάποιος συμφοιτητές του. «Βρε παιδιά το Βαγγέλη ψάχνω, ξέρετε πού είναι;». Γύρω στις 10 το βράδυ κάποιοι σπουδαστές χωρίζονται σε ομάδες και αρχίζουν να ψάχνουν. Τα επόμενα 24ωρα Αστυνομία, Πυροσβεστική, άνδρες της ΕΜΑΚ και εθελοντικές οργανώσεις κάνουν φύλλο και φτερό τον περιβάλλοντα χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής. 

Ο διεθυντής Κωνσταντίνος Μάντζαρης λέει λακωνικά ότι δεν είχε κάποια επίσημη καταγγελία για περιστατικό βίας εις βάρος του Βαγγέλη. Οι γονείς του μεταβαίνουν στα Ιωάννινα και η 19χρονη αδερφή του ξεκινά το δικό της αγώνα μέσω Facebook.

Όσο περνούν οι μέρες το παζλ παραμένει ατελές. Ξαφνικά η μητέρα του ανακαλεί στη μνήμη της ένα γεγονός που μπορεί να συνδέεται με την εξαφάνισή του. Πέρσι τις Απόκριες μια καθηγήτρια της σχολής της τηλεφωνεί λέγοντάς της ότι επειδή υπάρχουν προβλήματα με κάποια παιδιά της σχολής το συμβούλιο των καθηγητών και ο διευθυντής αποφάσισαν να αλλάξουν όροφο και δωμάτιο το Βαγγέλη. «Δεν συμβαίνει τίποτα μαμά, αστεία κάνουμε» της λέει εκείνος όταν τον ρωτά.

Η Αγγελική Νικολούλη αποκαλύπτει το bullying που ασκούσε η σκληρή ομάδα των Κρητικών της σχολής στο Βαγγέλη. «Ο Βαγγέλης ήταν “φίλος” με τους θύτες. Στις εκλογές ακούστηκε ότι τον έδεσαν σε μια καρέκλα και ότι στο παρελθόν τον είχαν πετάξει από τις σκάλες» θα πει ένας μάρτυρας. «Οι Κρητικοί τον έκλειναν στην ντουλάπα και για να βγει έπρεπε να πει ένα τραγούδι» λέει άλλος μάρτυρας.

Οι μαρτυρίες του ενός ανοίγουν το στόμα του άλλου και αποκαλύπτεται ότι τα μαρτύρια που περνούσε ο νεαρός επικαλύπτονταν από… πολιτικό μέσον των σκληρών της ιστορίας. «Τρεις σπουδαστές από την Κρήτη έκαναν χαμό στη σχολή γράφοντας συνθήματα και αναποδογυρίζοντας τραπέζια. Τα παιδιά αυτά επιτέθηκαν και στο Βαγγέλη. Όταν το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις για να μην αποβληθούν από τη σχολή, επενέβη γνωστό πολιτικό πρόσωπο από την Κρήτη!».

Η αστυνομία στρέφει σήμερα το ενδιαφέρον της στη λίμνη των Ιωαννίνων, όπου εκφράζονται φόβοι ότι ίσως έπεσε ο 20χρονος Βαγγέλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: