29.3.15

Ο Λούμπιτς πίεζε τον κυβερνήτη...

Νέα στοιχεία για την αεροπορική τραγωδία της Germanwings που συγκλονίζει τον κόσμο δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, ο 28χρονος πιλότος-δολοφόνος, Αντρέας Λούμπιτς, πίεζε τον κυβερνήτη Πάτρικ Σοντενχάιμερ να...
βγει από το κόκπιτ ώστε να θέσει σε εφαρμογή το φονικό του πλάνο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα που μεταφέρει τις συνομιλίες των δύο ανδρών στο πιλοτήριο, όπως αυτές καταγράφηκαν από το μαύρο κουτί, ο Λούμπιτς έλεγε επανειλημμένως στον κυβερνήτη να εξέλθει του πιλοτηρίου.

Μάλιστα, του είπε πως πρέπει να πάει στην τουαλέτα μια και ο Σοντενχάιμερ λίγη ώρα από την απογείωση είπε πως δεν είχε προλάβει να την επισκεφτεί πριν αναχωρήσουν από την Βαρκελώνη.
Όταν τελικά ο κυβερνήτης βγήκε από το χώρο, ο Λούμπιτς χειροκίνητα κλείδωσε την πόρτα και άλλαξε τις ρυθμίσεις του αυτόματου πιλότου από 38.000 πόδια στα 100 πόδια.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, νωρίτερα στις 10.27 το αεροπλάνο φτάνει στο προκαθορισμένο ύψος της πορείας του και ο κυβερνήτης ζητά από τον Λούμπιτς να ετοιμάσει τις διαδικασίες προσγείωσης στο Ντίσελντορφ.

Ο συγκυβερνήτης του απαντά λακωνικά: «Ελπίζω» και «Θα δούμε». Αμέσως μετά, ο Λούμπιτς του λέει ότι «τώρα» μπορεί να πάει στην τουαλέτα. Περνούν δύο λεπτά και ο κυβερνήτης λέει στον συγκυβερνήτη του να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Στη συνέχεια, ακούγεται ο ήχος που κάνει το κάθισμα του κυβερνήτη ενώ αυτός σηκώνεται και μια πόρτα που κλείνει: Ο Πάτρικ Σοντεχάιμερ έχει βγει από το πιλοτήριο και ο Αντρέας Λούμπιτς βρίσκεται μόνος. Στις 10.29 «το αεροσκάφος αρχίζει να χάνει ύψος», γράφει η Bild...

Δεν υπάρχουν σχόλια: