12.3.15

Προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος ...


...με τη 17χρονη στη Ρώμη...
Τις συνθήκες, υπό τις οποίες η 17χρονη μαθήτρια του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας Αναστασία Δ. έπεσε, στις 4 Μαρτίου, από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στη Ρώμη, στη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου και χθες τη νύχτα κατέληξε από τα τραύματά της, διερευνά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Ο...
προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Χρήστος Σκούπρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από την προκαταρκτική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχει δέσμευση για απόρρητο της διαδικασίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Ο κ. Σκούπρας γνωστοποίησε ότι, κατόπιν ενεργειών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και σχετικού αιτήματος από τη Διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, τρεις ψυχολόγοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο σχολείο, προκειμένου να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους συμμαθητές της 17χρονης, οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ από το τραγικό συμβάν.

Η διαδικασία, όπως διευκρίνισε, προβλέπει ότι όποιος μαθητής κρίνει πως έχει ανάγκη από υποστήριξη απευθύνεται κατ' ιδίαν σε κάποιον από τους καθηγητές του και στη συνέχεια, σε ειδικό χώρο, προγραμματίζεται η συνάντηση με τους ψυχολόγους. Ήδη, σύμφωνα, με τον κ. Σκούπρα υπήρξαν μαθητές που αναζήτησαν βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: