4.3.15

Βούτσης: Έχει ευθύνη...

Βούτσης: Όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες έχει ευθύνη
...όποιος υπέγραψε την εγκύκλιο για τους μετανάστες...

"Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα" τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ...
κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ανακοίνωση – έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ουσιαστικά η ελεύθερη είσοδος μεταναστών που μπαίνουν στη χώρα παράνομα.


Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε ότι: "Για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η πολιτική ηγεσία", ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Το μείζον θέμα, το οποίο ουσιαστικά σύμφωνα με το επίμαχο έγγραφο ακύρωνε τη συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ προέκυψε μετά από σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) που εκδόθηκε την Τρίτη το βράδυ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα επικαλείται το επίμαχο έγγραφο, αφήνοντας αιχμές για προβοκάτσια.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: "Αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών; Ό,τι και να είναι αυτή η Ανακοίνωση για τα Κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας".

Αργά το βράδυ από το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο  για "κακοστημένη και επικίνδυνη παράσταση" και "προβοκάτσια", ενώ ονομάζεται ως υπεύθυνος πίσω από αυτήν ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μέσω Twitter κάνει λόγο για συγκεκριμένο πρόσωπο, ανώτατο αξιωματικό, που "διακινεί δήθεν εντολή Πανούση".

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μία οργισμένη απάντηση έκανε λόγο για "απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη".

"Σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επίσης, σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής!

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται.

Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση" ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα...
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: