20.3.15

Μέρκελ: Χρήματα, μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης...



 Περιμένουμε έναν πλήρη κατάλογο με μεταρρυθμίσεις, από την Ελληνική κυβέρνηση.

Την αποτίμηση θα κάνει το Eurogroup...
Μήνυμα προς την Eλληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων που προβλέπονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ, στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε μετά την "μίνι-σύνοδο", για το θέμα της Ελλάδας.
Η...
Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι τις επόμενες μέρες οι συμμετέχοντες στη συνάντηση περιμένουν έναν πλήρη κατάλογο από την ελληνική κυβέρνηση για το τι έχει κάνει και για το τι προτίθεται να κάνει ξεκαθαρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της διαδικασίας είναι αυτός ο κατάλογος.

Όπως είπε θα υπάρξει μια διεργασία για αποτίμηση όλων αυτών των πραγμάτων στις Βρυξέλλες αλλά συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει και έλεγχος στην Αθήνα. Επανέλαβε , δε, ότι την αποτίμηση θα κάνει το Eurogroup.


«Εγώ σήμερα για πρώτη φορά μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό για όλα αυτά τα θέματα. Ήταν πολύ σημαντικό για μας να έχουμε σημείο αναφοράς, που για εμάς είναι η 20ή Φεβρουαρίου» υπογράμμισε η   Μέρκελ και ξεκαθάρισε πως η αποτίμηση των προτάσεων θα γίνει από το Eurogroup.

Όσον αφορά στα οικονομικά της Ελλάδας, η Γερμανία καγκελάριος τόνισε πως «η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σίγουρα δεν είναι εύκολη. Θα γίνει εκταμίευση κονδυλίων όταν υλοποιηθούν οι προϋποθέσεις της 20ής Φεβρουαρίου».


«Αναφέρομαι σε αυτό που είπαμε στις 20 Φεβρουαρίου. Η 4η παράγραφος έχει σαφή δέσμευση. Υπάρχει επικύρωση αυτών των θέσεων. Μόνο όταν υπάρξει αποτίμηση από τους θεσμούς θα εκταμιευτεί η δόση» συμπλήρωσε, κάνοντας σαφές πως αυτό ισχύει και για την μεταφορά κονδυλίων από το ESM και την ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: