20.3.15

Ίσως να διδαχθεί και κάτι...

Παραλήρημα προκάλεσε στον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν τομεάρχη Παιδείας της Ν.Δ, Θ. Φορτσάκη, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα…
μιλήσει, μετά από πρόσκληση της πρυτανείας του ιδρύματος, στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου για την 25η Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών των Προπυλαίων.

Ο Θ. Φορτσάκης, που στη σύντομη πρυτανική του θητεία συνομίλησε με τις δυνάμεις καταστολής περισσότερο απ' ό,τι με τους φοιτητές του ιδρύματος, τολμά, χωρίς αιδώ, να παραλληλίζει την παρουσία του Αλ.Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο με εκείνη του δικτάτορα Παπαδόπουλου και να μιλά για βεβήλωση της Αίθουσας Τελετών του ιδρύματος!

Μάλιστα, κατηγορεί τις νέες πρυτανικές αρχές ότι μετατρέπουν το Πανεπιστήμιο σε «βήμα πολιτικής εξυπηρέτησης» και εμμέσως, τις καλεί να ακυρώσουν την ομιλία, ώστε να μην εξανεμίσουν «στη μικροπολιτική σκοπιμότητα» «ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπειά τους», την οποία, κατά τον Θ.Φορτσάκη, έχασαν επειδή κατάφεραν να λυθεί η κατάληψη στη Νομική, χωρίς την επέμβαση των ΜΑΤ. Διαφορετικά, ο ιερά αγανακτισμένος πρώην πρύτανης, που κατέληξε τομεάρχης, τις καλεί, μέσα στο παραλήρημά του, να σύρουν με τον πρωθυπουργό στην πλατεία Συντάγματος τον χορό, με τις μουσικές του υπουργού Εθνικής Άμυνας (;).

Θα συστήναμε στον τομεάρχη πρώην πρύτανη, αντί να αναλώνεται σε εξυπνάδες, να παρακολουθήσει την ομιλία του Αλ.Τσίπρα, με θέμα «Η Ελληνική Επανάσταση ως ευρωπαϊκό γεγονός». Ίσως να διδαχθεί και κάτι...

Π.Σ. – avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: