2.3.15

Ρωμανιάς: Όλες οι συντάξεις στην ώρα τους...



 

ΒΙΝΤΕΟ...
«Θέμα ρευστότητας στα ασφαλιστικά ταμεία δεν υπάρχει» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς. Εξήγησε ότι μετά από πέντε με δέκα χρόνια ενδέχεται να...
αντιμετωπίσει πρόβλημα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης αν μείνει ως έχει γιατί είναι γνωστό ότι δεν είναι μακροχρόνια βιώσιμο. Ως τότε όμως έχουμε όλο το χρόνο να το ανατάξουμε και να μην υπάρξει πρόβλημα, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει θέμα ρευστότητας για τα ασφαλιστικά ταμεία σήμερα και στο άμεσο μέλλον».

Η κυβέρνηση αναμένει ότι θα εισπραχθούν από τις ρυθμίσεις 1,2 δισ. ευρώ μέσα στο 2015. «Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί γιατί πρόκειται για γενναίες ρυθμίσεις».

Πιο συγκεκριμένα, ο Γ. Ρωμανιάς υποστήριξε στον ΣΚΑΙ ότι ΟΑΕΕ χρειάζεται από την αρχή ξαναστήσιμο για να εξασφαλιστεί η μακροχρόνια βιωσιμότητά του.

Αναφορικά με το εφάπαξ ανέφερε σχετικά, ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2012, υπήρχε ένας μαθηματικός τύπος που ίσχυε για όλα τα ταμεία και υπολογίζονταν τα εφάπαξ είναι 37 κατηγορίες εφάπαξ. Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2012 όμως ο άλλαξε και μπήκε ένας μαθηματικός τύπος που περιελάμβανε το δείκτη βιωσιμότητας, που έχει προστεθεί. Ο γενικός γραμματέας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να τον επανεξετάσει, με προοπτική αφαίρεσης του, γιατί είναι αδύνατο να εφαρμοστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: