4.3.15

Κυριακος: Δεν θέτω θέμα ηγεσίας...


Δεν πρόκειται να θέσει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον REAL FM, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

 Ο...
Kυριακος, ανεφερε, πως, "οχι, εγώ δεν θέτω θέμα ηγεσίας. Είμαι απολύτως σαφής. Το θέμα αυτό το θέτει ο ίδιος ο πρόεδρος, ο οποίος φαντάζομαι θα τοποθετηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πρώτος, ώστε να τον ακούσουμε, θα κάνει κι αυτός υποθέτω την αυτοκριτική του και από κει και πέρα θα γίνει μία γόνιμη συζήτηση".

Kαι πρόσθεσε πως, «πρέπει καταρχάς να γίνει μία γενναία και ειλικρινής αυτοκριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο πράγματι δεν ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Θα πρέπει να χαραχθεί μία στρατηγική ώστε η ΝΔ να αποκτήσει πάλι έναν πιο σύγχρονο πολιτικό λόγο, να ανοιχθεί σε κοινωνικά στρώματα τα οποία φαίνεται ότι δεν την ακούνε, αυτό καταδεικνύεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, να προσελκύσει νέο στελεχιακό δυναμικό και να λειτουργεί με μεγαλύτερη συλλογικότητα. Αυτά είναι μείζονα ζητήματα τα οποία πιστεύω θα συζητηθούν αύριο και πρέπει να συζητηθούν με καλή διάθεση και χωρίς ακραίες αντιπαραθέσεις».

Ο  Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε πιο τακτικές συνεδριάσεις οργάνων, να μην φοβόμαστε τον εσωκομματικό διάλογο. Πιστεύω ότι η ΝΔ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών και για να μπορέσει να εκφράσει πάλι μία πειστική εναλλακτική προς μία κυβερνητική πολιτική η οποία αυτή τη στιγμή θέλει να αλληθωρίσει προς τον ρεαλισμό, πλην όμως ο προεκλογικός της λόγος δεν της επιτρέπει να το κάνει. Εμείς πρέπει να αρθρώσουμε ένα πειστικό εναλλακτικό αφήγημα σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα το οποίο αυτή τη στιγμή πατάει σε δύο βάρκες και πρέπει να αλλάξουν και πολλά πράγματα στη Νέα Δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: