10.3.15

«Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη Δικαιοσύνη...

 
... η κάθαρση σε αναμονή» (BINTEO)...
Συνέντευξη του Δημήτρη Ψαρρά, δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.» και έναν από τους συντάκτες του «Ιού», με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές ανησυχητικές εξελίξεις σε σχέση με τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής φιλοξενεί το...
left.gr.

Ο Δημήτρης Ψαρράς αναφέρεται στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, στο αν η δίκη είναι πολιτική ή ποινική και αν η ναζιστική οργάνωση μπορεί να θεωρηθεί αντισυστημική και αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη, αλλά και στην περίπτωση να μετεξελιχθεί κόμμα του είδους του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία.

Παράλληλα, δύο εισαγγελείς πρότειναν την αποφυλάκιση, υπό περιοριστικούς όρους, των υπόδικων στελεχών της Χρυσής Αυγής διότι τελειώνει το δεκαοκτάμηνο της προφυλάκισης τους. Το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η πρόταση αποφυλάκισης, αλλά ότι η δικαιοσύνη χρησιμοποιεί συστηματικά δύο μέτρα και σταθμά , σημειώνει ο Δημήτρης Ψαρράς υπενθυμίζοντας την περίπτωση του αναρχικού Κωνσταντίνου Σακκά.

Ο δημοσιογράφος ήταν παρών στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη για τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη και περιγράφει, μεταξύ άλλων, τη διαδικασία στο δικαστήριο, το οποίο παρέμεινε απόλυτα προσηλωμένο στο τυπικό μέρος της υπόθεσης, απαγορεύοντας κάθε πολιτική νύξη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: