10.3.15

Νέα εμπλοκή στις Βρυξέλλες...

Νέα εμπλοκή στις Βρυξέλλες – Αιτία η διαφωνίαγια την έδρα των τεχνικών διαβουλεύσεωνΑιτία η διαφωνία
για την έδρα των τεχνικών διαβουλεύσεων...


Εμπλοκή παρουσιάστηκε ξαφνικά στις Βρυξέλλες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για...
άμεση επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και του επικεφαλής του ΣΟΕ, Γιώργου Χουλιαράκη στην Αθήνα.

Ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε πράγματι σήμερα, όχι όμως για την Αθήνα, αλλά για το Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς και τον υπουργό Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί.

O κ. Χουλιαράκης αναχώρησε για την Αθήνα, ώστε να είναι παρών στο ενδεχόμενο να φθάσουν στην Αθήνα στελέχη των θεσμών.

Αφορμή για το γεγονός αυτό αποτέλεσε η διαφωνία μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών για την έδρα επί της οποίας θα λάβουν χώρα οι επικείμενες διαπραγματεύσεις, σε τεχνικό επίπεδο.

Ήδη από το απόγευμα, κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που θέλουν τεχνικούς συμβούλους του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εγκαθίστανται από την Τετάρτη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υποστηρίζοντας πως αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ο πρόεδρός του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ξεκαθάρισε πως την Τετάρτη θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, με την έλευση τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, ενώ και δημοσίευμα του Bloomberg περιγράφει πώς ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απέσπασε το “ΟΚ” του Γιάννη Βαρουφάκη για την αποστολή των τεχνικών κλιμακίων.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει στο περιθώριο του Eurogroup ότι «θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τις συζητήσεις, όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα. Αν αυτό εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο, τότε η διαδικασία δεν θα αρχίσει» και επιμένει στην θέση αυτή.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, η διαφωνία αυτή συνδέεται και με το θέμα της αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων...
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: