30.3.15

Εμπλοκή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα...

Εμπλοκή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα
Προβλήματα διαπιστώνονται στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα. Αν και οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, Νίκος Θεοχαράκης και Ελενα Παναρίτη, μετέβησαν από την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ο βασικός διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Brussels Group Γιώργος Χουλιαράκης παρέμεινε στην Αθήνα.

Συνομιλητές του κ. Βαρουφάκη μάλιστα κρατούσαν αποστάσεις από το...
κείμενο που ετοιμάστηκε (ερήμην του κ. Χουλιαράκη που απουσίαζε λόγω ασθενείας επί μία εβδομάδα από το υπουργείο), περιγράφοντάς το ως «έργο Παναρίτη» και θέλοντας προφανώς να μεταφέρουν εκεί τα τυχόν προβλήματα στην πρόοδο των διαβουλεύσεων.

Πηγές στην κυβέρνηση έλεγαν ότι στο ταξίδι Τσίπρα στο Βερολίνο, η Ανγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας πρωθυπουργός είχαν εκτενή συζήτηση επί τη βάσει της ενδιάμεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος της 10ης Δεκεμβρίου από την Κομισιόν. Στο πλαίσιο αυτό, όλες τις επόμενες μέρες στο υπουργείο Οικονομικών ετοίμαζαν και ένα σχέδιο μέτρων «κόβοντας και ράβοντας» πάνω στα κείμενα της πρώην τρόικας, προκειμένου να βρουν ένα κοινό πεδίο επαφής για νέα μέτρα, που δεν αποτυπώνεται όμως σε αυτά που κομίζουν στις Βρυξέλλες οι απεσταλμένοι του κ. Βαρουφάκη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: