9.3.15

Ντάισελμπλουμ: «Χάνουμε χρόνο» ...


Σόιμπλε: «Δεν έχει γίνει τίποτα»...
  «Χάνουμε χρόνο. Έχουν γίνει ελάχιστα πράγματα από το προηγούμενο Eurogroup. Είναι στο χέρι των Ελλήνων να...
διασφαλίσουν το μέλλον τους. Δεν πιστεύω συζητήσεις τύπου (grexit) βοηθούν τις συζητήσεις», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Από την πλευρά του, ο Β. Σόιμπλε σημείωσε, «Δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα. Οι έλληνες θα πρέπει υλοποιήσουν αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί».
Μοσκοβισι: Οι μεταρρυθμίσει θα πρέπει να γίνουν πράξη 

«Δεν μιλώ για την τρόικα αλλά για τους θεσμούς» απάντησε ο Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση για το πως προχωρά η διαδικασία για το ελληνικό πρόγραμμα κατά την άφιξη του στο Eurogroup.

«Χρειαζόμαστε τεχνικές συζητήσεις πάνω στη λίστα μέτρων που έχει κατατεθεί από την Ελλάδα» συνέχισε ο επίτροπος νομισματικών υποθέσεων που υπογράμμισε ότι «οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να γίνουν αποδεκτές από το κοινοβούλιο και να ψηφιστούν».

«Στόχος μας η ανοικοδόμηση της Ελληνικής οικονομίας και η επαναφορά της στην πορεία ανάπτυξης» συνέχισε ο Πιερ Μοσκοβισί για να καταλήξει «είμαστε πολιτικό όργανο και δουλειά μας είναι να χτίσουμε την εμπιστοσύνη. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα χρηματοδοτηθούν για να πάρουμε αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: