19.3.15

Ολάντ: Η Γαλλία θα δράσει ώστε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ...

BINTEO...

Δηλώσεις έκανε, πριν από λίγο, ο Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι...
η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ζώνη του ευρώ.

«Αυτό που θα υπενθυμίσουμε σε αυτή την συνάντηση προς όλες τις μεριές είναι ο σεβασμός απέναντι στις δεσμεύσεις. Έχει υπάρξει, λοιπόν, μία απόφαση η οποία επιβεβαιώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου και θα πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία» είπε ο Ολάντ και συνέχισε «Οι Έλληνες θα πρέπει να καταδείξουν ότι κάνουν προσπάθειες και η Ευρώπη θα πρέπει να θέσει στη διάθεση των Ελλήνων τα οικονομικά μέσα προκειμένου να τιμήσει της υποχρεώσεις της. Έτσι, λοιπόν, η Γαλλία θα δράσει κατά τέτοιο τρόπο ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ».

Ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει εκλεγεί δημοκρατικά από τους Έλληνες: «Είναι μία χώρα εταίρος και βεβαίως οι Έλληνες έχουν εκλέξει δημοκρατικά μία κυβέρνηση, όμως, ταυτοχρόνως, υπάρχουν και δεσμεύσεις, οι οποίες ισχύουν για όλες τις χώρες, διότι τίθεται εν προκειμένου η χρηματοδότηση όλων των κρατών μελών της Ευρώπης και της ζώνης του ευρώ».

«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για να απαλύνει τον πόνο των φτωχών, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο με σοκάρει και αυτό που θα πρέπει να συμβαίνει, επίσης, να καταβάλουν τους φόρους και αυτοί οι οποίοι βρίσκονται σε περισσότερο πλεονεκτική οικονομικά θέση» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Δείτε το βίντεο...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: