7.3.15

«Χορό» ερωτήσεων και επερωτήσεων στήνει το ΠΑΣΟΚ...

pasok1
Στενό μαρκάρισμα στους υπουργούς της κυβέρνησης επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ, που απελευθερωμένο πια από τις κυβερνητικές ευθύνες, δείχνει αποφασισμένο να...
μην αφήσει τους κυβερνώντες σε …χλωρό κλαρί.
 Σε νέο «στρατηγείο» του, δε, αναδεικνύει τη Βουλή, αφού βασικό ‘όπλο’ σε αυτόν τον πόλεμο θα αποτελέσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

Μόνο χθες, ερώτηση προσωπικά στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ζητώντας να μάθει αν υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών την τροποποίηση-παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης, αν προτίθεται η κυβέρνηση να την φέρει στη Βουλή προς κύρωση και πότε. Αιτείτο μάλιστα και την κατάθεση στη Βουλή του όλου κειμένου στα αγγλικά και τα ελληνικά, καθώς και την αλληλογραφία της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους μας και το ανακοινωθέν του Eurogroup.

Ακολούθησε η κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με την οποία ζητείτο ενημέρωση για την πορεία των εσόδων και τις αποκλίσεις από τους στόχους του προϋπολογισμού. Ο βουλευτής ρωτούσε ακόμα τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε να μην υπονομευθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος και να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου.

Τη σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Κρεμαστινός με επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη αυτή την φορά. «Χωρίς οξυγόνο δεν υπάρχει ζωή (…) Χωρίς ανάπτυξη η χώρα είναι καταδικασμένη να καταστραφεί οικονομικά τελείως», σημείωνε στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης ο γιατρός του κόμματος, ζητώντας να μάθει τι σκοπεύει να πράξει ο υπουργός για να προσελκύσει επενδύσεις, σε ποιο χρονοδιάγραμμα και σε τι είδους ανάπτυξη στοχεύει.

Από τον «χορό» των ερωτήσεων, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που απευθύνθηκε ωστόσο στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, για να τον ρωτήσει αν είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλα(!), αν συνάδελφός του συνάντησε τον πρωθυπουργό, ποια ήταν η ατζέντα των συναντήσεων αυτών, ποιους άλλους υπουργούς Εξωτερικών έχει συναντήσει στην Αθήνα και ποιους στο εξωτερικό…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: