20.3.15

Απειλούσαν το Βαγγέλη με βίντεο από τα καψόνια...

Απειλούσαν το Βαγγέλη με βίντεο από τα καψόνιαΠρωταγωνιστές και σε άλλα επεισόδια οι "σκληροί" της Γαλακτοκομικής...


"Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να...
γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε".

Η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να τραμπούκιζαν άγρια τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σοκαριστικό υλικό

Όπως αποκαλύπτουν αστυνομικές πηγές στον «Ελεύθερο Τύπο», η ομάδα νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. 

Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ο Βαγγέλης να τραμπουκίζεται, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.

Την ίδια ώρα, τρία περιστατικά άγριων συμπεριφορών της ομάδας φοιτητών που στοχοποίησε τον άτυχο 20χρονο ήταν σε γνώση της πρώην Διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, χωρίς να λαμβάνονται τα ανάλογα μέτρα για να μπει ένα τέλος στη δράση τους.

Όπως αναφέρουν στην εφημερίδα αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας αυτής μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής. Ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα. Από εκεί έφυγαν ξημερώματα, αφού πρώτα τσακώθηκαν με το προσωπικό, χωρίς να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού μαγαζιού επικοινώνησε με το διευθυντή της Σχολής ζητώντας την τιμωρία των φοιτητών και την καταβολή των χρημάτων για τις επισκευές στο κατάστημα.

Η παρέμβαση βουλευτή

Και σαν να μην έφταναν αυτά, ένα βράδυ ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην εστία της Σχολής. Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε τηλεφώνημα από βουλευτή της Κρήτης για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά.

Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Λαϊκά δικαστήρια

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές που φέρονται να εκφόβιζαν τον Βαγγέλη σε προχθεσινή τους ανακοίνωση αρνούνται τα πάντα και κάνουν λόγο για «λαϊκά δικαστήρια» που στο τέλος κάνουν τους ίδιους θύματα εκφοβισμού.

Χθες, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, εξέφρασε με δήλωσή του την έντονη αντίθεση της δημοτικής αρχής σε φαινόμενα αυτοδικίας και «ειδικών δικών» που τρομοκρατούν τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Όπως είπε, οι σπουδαστές στοχοποιούνται ως ένοχοι. Παράλληλα, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας...

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: