9.3.15

Μάρδας: Υπάρχουν εναλλακτικές, αν δεν συμφωνήσουμε...


BINTEO...
Θα υπάρξει λύση για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Δ. Μάρδας, στον απόηχο των δηλώσεων Βαρουφάκη, ότι ...
σε περίπτωση διαφωνίας με τους εταίρους η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταφύγει σε δημοψήφισμα ή εκλογές.
"Θα υπάρχει λύση και η ίδια συζήτηση βέβαια έγινε και με το Eurogroup το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα και θυμάστε που σας έλεγα ότι θα υπάρχει λύση. Ως εκ τούτου το όποια σενάρια μπορεί να υπάρχουν στο πλαίσιο μιας μη λύσης αυτή τη στιγμή δεν θεωρώ ότι είναι σκόπιμο να συζητηθούν γιατί δεν θα πραγματοποιηθούν", τόνισε στην εκπομπή του Παπαδάκη.

Επισήμανε επίσης πως σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά, τότε "υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις".

"Ας φθάσουμε σε τοίχο και μετά βλέπουμε γιατί ξέρετε ότι αυτές οι υποθέσεις συχνά δημιουργούν συζήτηση χωρίς περιεχόμενο. Αν φθάσουμε σε τοίχο υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις", είπε.
Για τα έσοδα του Φερβουαρίου εκτίμησε ότι πήγαν καλά και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια που κάνει το υπουργείο εστιάζεται στον εξορθολογισμό των δαπανών.

"Τον Φλεβάρη ήταν καλά, από εκεί και πέρα μην μου πείτε πως θα πάνε γιατί υπάρχει μια τάξη στα έσοδα, υπάρχει μια τάξη στις δαπάνες, είπα ότι δεν είναι μόνο τα έσοδα αλλά είναι και οι δαπάνες, εμείς προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε τις δαπάνες, αυτή όλη η διαδικασία θα μας εξοικονομήσει χρήματα χωρίς να στερηθεί ο πολίτης δημόσια αγαθά και η έρευνά μας έχει σχέση με το μη μισθολογικό κόστος", επισήμανε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: