17.3.15

Μαξίμου: Σε περίπτωση αδιεξόδου προτεραιότητα οι ανάγκες της χώρας...

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις διαπραγματεύσεις και τις πιέσεις ρευστότητας που...
ασκούνται στην ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε το αίτημα για πενταμερή συνάντηση με την Α.Μέρκελ, τον Φρ. Ολάντ, τον Ζ.Κ.Γιούνκερ και Μ.Ντράγκι. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η Α.Μέρκελ που συνομίλησε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό φέρεται να εκφράστηκε θετικά για την πρόταση του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία ενδεχόμενη πενταμερή συνάντηση η κυβέρνηση θα ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και θα δηλώσει ότι αναμένει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δώσει λύση στο θέμα της ρευστότητας διευκολύνοντας τη ροή της χρηματοδότησης

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει διαμηνύσει στους εταίρους ότι σε περίπτωση αδιεξόδου η πρώτη της προτεραιότητα είναι οι ανάγκες που έχει η χώρα. Παράλληλα εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα δοθεί πολιτική λύση στο θέμα, καθώς οι επιπτώσεις ενός ναυαγίου θα είναι καταστροφικές.

Στην κυβέρνηση κρίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μπορεί να δοθεί διέξοδος μόνο από πολιτικές αποφάσεις, καθώς τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν να κινούνται με την προηγούμενη λογική και να μην εφαρμόζουν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Εκείνο που ενοχλεί τους δανειστές είναι ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει στις βασικές της δεσμεύσεις και θα πρέπει να μας πουν, τι θέλουν να κάνουν με την Ελλάδα: Θέλουν να βρεθεί λύση ή όχι, αναρωτήθηκαν κυβερνητικές πηγές. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι διαθέτουν την πολιτική βούληση αλλά αν δεν προχωρήσει η Ε.Ε. στην λύση τότε το ερώτημα είναι ποιος επιθυμεί μία αποσταθεροποιημένη Ελλάδα.

Ωστόσο, επικρατεί αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρχει ρήξη ή πιστωτικό γεγονός ή ατύχημα με Grexit...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: