12.3.15

Η θανάσιμη μοναξιά του Αλέξη…

Τάκης Χατζής

Εάν οι εκλογές μπορούσαν πραγματικά κάτι να αλλάξουν θα είχαν κηρυχθεί παράνομες, όπως έλεγε και ο Μαρξ. Αυτή την φορά, όμως...
το ΚΚΕ εσωτερικού πέρα από την συμπάθεια κατάφερε να κερδίσει και τις εκλογές. Η έφοδος στην εξουσία πέτυχε όπως και η αναθεώρηση του Μαρξισμού! 

Ο Αλέξης είναι ένας πανέξυπνος και με έμπνευση ηγέτης ανεξάρτητα αν κάποιος διαφωνεί με τις ιδεολογικές και πολιτικές επιλογές του. Επέλεξε να διαβεί με σωσίβιο στην μέση τους ιδεολογικούς ωκεανούς που τον χωρίζουν με πολλούς από το κόμμα του, αλλά κατόρθωσε τελικά να κερδίσει μια μεγάλη ιστορική μάχη για λογαριασμό της Αριστεράς. Φυσικά δεν έχει ακόμα καταφέρει να κερδίσει τον πόλεμο… Αυτό θα εξαρτηθεί και από την στρατηγική του αντιπάλου αλλά και αν ο ίδιος συνεχίσει την πολιτική των ρήξεων που έχει επιλέξει. 

Στο μεταξύ οι επαναστατημένοι μικροαστοί του ΚΚΕ εσωτερικού τα έχουν χαμένα. Κοιτάζουν αμήχανοι τις διαδηλώσεις μέσα από τα τζάμια. Παρακολουθούν με απορία τις… συσπάσεις της γραφειοκρατίας και απορούν γιατί δεν είναι σε θέση να παρέμβουν. Στο μυαλό τους τριγυρίζουν ασπρόμαυρες εικόνες από το Πολυτεχνείο, τη Νομική τα αμφιθέατρα. Τότε που φορούσαν τα αμπέχονα, τα λερωμένα άρβυλα αγορασμένα από τον Μέμο στο Μοναστηράκι.   

Ο Αλέξης μόνος του πια, προσπαθεί να κολλήσει τα σπασμένα κομμάτια. Οι συσχετισμοί άλλαξαν και το ΠΑΣΟΚ έγινε ο «πάγκος» του ΚΚΕ εσωτερικού. Αλλά η νέα εκδοχή του παραλογισμού της Πασοκικής συνδικαλιστικής εκδοχής συνεχίζει να υπάρχει και να ενοχλεί. Η εκτρωματική ασυδοσία των ΠΑΣΟΚογενών στελεχών δεν βρίσκει αντίσταση. Ζουν με το όνειρο του ξεκαθαρίσματος των πολιτικών λογαριασμών του παρελθόντος. Και η νέα του πολιτική στέγη είναι μόνο το όχημα… 

Ο Αλέξης μόνος του προσπαθεί να αφυπνίσει την κοινωνική δυναμική με καίριες τομές σε πολλούς τομείς. Αλλά το κόμμα τον τραβάει από το μανίκι. Δεν τον αφήνει. 

Ο ηγέτης του ΚΚΕ εσωτερικού βλέπει ολοκάθαρα στη σκακιέρα τις συνέπειες αυτής της καταραμένης συνήθειας του κόμματος. Γιατί ο Αλέξης ξέρει ότι Αριστερά σημαίνει ανιδιοτέλεια. Αριστερός είναι στάση ζωής με συνέπεια και συνέχεια. Δεν είναι επάγγελμα που διδάχθηκε σε διαδηλώσεις και κωμικές επαναστατικές δράσεις μέσα στο κέλυφος της ασφάλειας του καπιταλιστικού συστήματος.
Και τελικά ο Λαφαζάνης κερδίζει το παιχνίδι!

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: