29.3.15

Για το θαύμα κόντρα στην Ουγγαρία...


 Mόνο νίκη αναζητά η Εθνικής μας ομάδα στο σημερινό παιχνίδι  (21:45), κόντρα στην Ουγγαρία, για να  κρατήσει ζωντανές τις (ελάχιστες) ελπίδες για πρόκριση στο Euro 2016.
Ο...
προπονητής της Εθνικής, Σέρχιο Μαρκαριάν, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αγώνα, αλλά και στην αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα. Όπως είπε,  «ο αγώνας είναι δύσκολος. Ξέρω ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε να κάνουμε. Δεν χάσαμε ούτε λεπτό».

Στα ζητήματα της τακτικής ήταν «σφίγγα» και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «η τακτική μας θα ξεκινάει από την άμυνα. Να μη δεχτούμε γκολ, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να δημιουργήσουμε φάσεις».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος από τη πλευρά του,  δηλωσε πως η Εθνική πρέπει να ξεκινήσει τη δική της αντεπίθεση για να βρεθεί στη Γαλλία. Για την κακή βαθμολογία της Εθνικής στον όμιλο υοστήριξε ότι «υπήρχαν μικρά προβλήματα που στη συνέχεια έγιναν ένα μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτό το σημείο οι λεπτομέρειες μετράνε πολύ. Μετά το καλό καλοκαίρι στο Μουντιάλ, είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και κάποια παιδιά αποχώρησαν. Με την έλευση νέου προπονητή, πήγαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Δεν ήταν όμως αυτό που θέλαμε. Από σήμερα δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν και έχουμε παιχνίδια για να γυρίσουμε την κατάσταση και να τα καταφέρουμε. Πρέπει να ξεκινήσουμε από αύριο».

Τα πλάνα για τον αγώνα

Η αποστολή της Εθνικής βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουδαπέστη.
Η προετοιμασία των διεθνών ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με προπόνηση στο γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση. 

Στα αγωνιστικά, μοναδικός «πονοκέφαλος» για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Σέρχιο Μαρκαριάν, είναι η κατάσταση του Βαγγέλη Μόρα, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Επίσης με ενδιαφέρον αναμένεται η επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη με τα χρώματα της Εθνικής. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής φέρεται να έχει βρει ήδη την αρχική ενδεκάδα, αλλά και το σχήμα με το οποίο θα παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κόντρα στην Ουγγαρία. Σύστημα 4-3-3 με τον Καρνέζη να είναι κάτω από τα δοκάρια, ακραίος αμυντικός ο Τοροσίδης (αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα παίξει δεξιά ή αριστερά), στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς, ενώ στην επίθεση αριστερά θα κινείται ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Αθανασιάδης. Τις υπόλοιπες θέσεις διεκδικούν οι Βύντρα και Σταφυλίδης για το άλλο άκρο της άμυνας), ενώ οι Σάμαρης, Κατσουράνης, Κονέ, Λαγός, Ταχτσίδης και Φορτούνης είναι οι υποψήφιοι για τις τρεις θέσεις στη μεσαία γραμμή. Οι Φετφατζίδης, Γιαννιώτας και Καρέλης «φλερτάρουν» για μια θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Χαλαρό το Σάββατο 

Χθες το πρωί ο Σέρχιο Μαρκαριάν συγκέντρωσε τους παίκτες του προκειμένου να βάλει τις τελευταίες πινελιές του πριν το μεγάλο παιχνίδι.

Οι διεθνείς παρακολουθήσαν σε βίντεο του τελευταίους αγώνες της εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας και δόθηκε έμφαση από το προπονητικό τιμ στα αδύνατα αλλά και τα σημεία εκείνα που οι Ούγγροι είναι επικίνδυνοι. 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σέρχιο Μαρκαριάν μίλησε στους παίκτες του με σκοπό να τους ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει του ιδιαίτερα κρίσιμου αγώνα.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν ελεύθερο χρόνο και έκαναν βόλτες γύρω από την πλατεία της Ελισάβετ ενώ 10 Ούγγροι φίλαθλοι τους πλησίασαν και τους ζήτησαν αυτόγραφα. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο Γιώργος Καραγκούνης υπέγραψε τα περισσότερα αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι παραμένει... ο σταρ της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: