12.3.15

Τι τρέχει μεταξύ Σαμαρά – Μεϊμαράκη;...

samarasmeimarakis
Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να «ανασχηματίσει» τον κομματικό μηχανισμό της Συγγρού.
Όχι τόσο για να καταστεί ο τελευταίος λειτουργικότερος -που προφανώς είναι...
ζητούμενο μετά από 2,5 χρόνια που το κόμμα λειτουργούσε σε ρυθμούς Μαξίμου- όσο για να αποτελέσει και τη γραμμή άμυνας του κ. Σαμαρά έναντι των επικριτών του.

Γι αυτό, άλλωστε, στις επιλογές του Μεσσήνιου κυριαρχούν στελέχη που δεν περιλαμβάνονται στο στενό «σαμαρικό πυρήνα». Για την ακρίβεια, επιδιώκεται να περιληφθούν τέτοια στελέχη. Όπως, για παράδειγμα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που ανέλαβε από χθες Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Πρόκειται για τον δεύτερο, μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, φιλελεύθερο που εντάσσεται στο κομματικό επιτελείο μετά την ήττα του Ιανουαρίου.

Ο κ. Σαμαράς έχει και άλλα σχέδια στο μυαλό του: πέραν της αξιοποίησης του «δικού» του Βασίλη Κικίλια και την προσπάθεια γοητείας της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, αναζητούνται στελέχη νέας γενιάς τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα όσο και από τις κομματικές οργανώσεις και πέραν από αυτές.

Το κρίσιμο, ωστόσο, στοίχημα είναι η Αντιπροεδρία.

Ο κ. Στ. Δήμας αποχώρησε ήδη επί κυβέρνησης Παπαδήμου από τα κομματικά δρώμενα ενώ ο Δημ. Αβραμόπουλος έριξε τη βόμβα του την προηγούμενη Κυριακή.

Σε όλα τα σενάρια, κυρίαρχο είναι ο όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Με μακρά κομματική ιστορία και δυνατότητα να συνομιλεί με όλες τις τάσεις, θα έκανε για τη θέση. Ωστόσο, τόσο σε ανύποπτη φάση, αμέσως μετά τις εκλογές, όσο και χθες εφημερίδες είχαν περιγράψει την επιφυλακτικότητα έως άρνηση του Μεϊμαράκη να εμπλακεί. Όχι για λόγους πίκας προς τον Αντώνη Σαμαρά, αν και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. είχε κλείσει τις πόρτες όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως στην προεκλογική περίοδο, όσο για λόγους που αφορούν στους ίδιους τους σχεδιασμούς του Μεϊμαράκη. Ο οποίος επιδιώκει να κρατήσει διακριτή στάση, να αποτελεί μεν συνομιλητή αλλά και όχι και συμμέτοχο. Με άλλα λόγια, τακτική Καραμανλή.

Ο κ. Σαμαράς, από την πλευρά του, προφανώς θα ήθελε τον Μεϊμαράκη στο κόμμα, αν και γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο θα του δημιουργούσε αυτομάτως έναν πόλο μέσα στον κομματικό μηχανισμό.

Το ενδιαφέρον, πάντως, στοιχείο είναι ότι μόλις επανήλθαν τα δημοσιεύματα για τις επιφυλάξεις Μεϊμαράκη, αμέσως υπήρξε αντίδραση ηλεκτρονικών μέσων που πρόσκεινται στην ηγεσία, τα οποία και υπογράμμισαν ότι ουδέποτε έγινε πρόταση στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής! Και έτσι είναι. Επί του παρόντος, η επιλογή Μεϊμαράκη δεν μοιάζει η πιο πιθανή, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι και απίθανη.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: