15.3.15

Φυγαδεύουν τους «θεσμούς» από γκαράζ σε ξενοδοχεία...

Φυγαδεύουν τους τρεις «θεσμούς» από γκαράζ σε ξενοδοχείαΟι «δευτεροκλασάτοι» υπάλληλοι των δανειστών περιφέρονται από το «Χίλτον» στο «Κάραβελ».
Δεν τους αφήνουν να πατήσουν πόδι ούτε στο Λογιστήριο του Κράτους.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Πρωί Παρασκευής στο «Χίλτον», ώρα 8.30. Οι εκπρόσωποι των τριών «θεσμών» των δανειστών (Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ) κατεβαίνουν από τα δωμάτια για να πάρουν το πρωινό τους.
 «Τώρα τους λένε και “θεσμούς”», σχολιάζει άτομο από...

το προσωπικό του ξενοδοχείου καθώς οι περίπου 15 υπάλληλοι των τεχνικών κλιμακίων παίρνουν θέση στα τραπέζια του εστιατορίου «Βυζαντινό».



Οι σερβιτόροι και το προσωπικό της υποδοχής δείχνουν να γνωρίζουν περισσότερα απ’ όσα οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του υπουργείου Οικονομικών. Ιδιαίτερα μετά την απαγόρευση που εξέδωσε η Κομισιόν, προφανώς μετά από απαίτηση  της Αθήνας, να τηρηθεί μυστικότητα στις κινήσεις ώστε να μην υπάρξει «δημοσιογραφική και πολιτική έκθεση» -όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά- των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας. «Για λόγους ασφαλείας δεν μιλάτε για τις διαπραγματεύσεις και προπάντων δεν αποκαλύπτετε τίποτα στα μέσα ενημέρωσης για το πού θα πραγματοποιούνται οι συσκέψεις», ζήτησαν από τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων, και εκείνα δίχως άλλη επιλογή υπάκουσαν κρατώντας τα στόματά τους κλειστά σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητές τους εντός και εκτός του ξενοδοχείου.

Ξενοδοχείο «Χίλτον», εστιατόριο «Βυζαντινό» 8.30 το πρωι

Τα πιάτα γεμίζουν από τον πλούσιο μπουφέ με scrambled eggs, κρουασάν, γαλλικά τοστ και φρέσκους χυμούς


«Χίλτον», λόμπι 11.00 το πρωί



Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» έτοιμοι για αναχώρηση προς άγνωστο προορισμό 

«Χίλτον», ασανσέρ 11.30 το πρωι 



Με βαριεστημένο ύφος και πρησμένα από την κούραση και την αϋπνία μάτια κατεβαίνουν με το ασανσέρ στο υπόγειο γκαράζ του ξενοδοχείου 

Η μυστική συνάντηση στο γκαράζ

Και εδώ είναι που αρχίζουν τα παράδοξα. Τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων συγκεντρώνονται στο λόμπι έπειτα από 30 λεπτά, όμως δεν έχουν ιδέα πού πρέπει να κατευθυνθούν. Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θα μπουν στο ασανσέρ, θα κατέβουν στο γκαράζ και εκεί θα τους υποδεχτούν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία με τη σειρά τους θα τους συνοδέψουν στον τελικό προορισμό, που μέχρι και την τελευταία στιγμή κρατείται κρυφός ως επτασφράγιστο μυστικό. Στο γκαράζ του «Χίλτον» το σκηνικό θυμίζει κάτι από το νοσηρό και υποβλητικά σκηνοθετημένο «Fight club». Βοηθάει ο χαμηλός φωτισμός, η εικόνα με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές να έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή, αλλά και οι σωματώδεις σωματοφύλακες που παρακολουθούν από σχετικά κοντινή απόσταση. Οι εκπρόσωποι των «θεσμών» υποψιάζονται, και με το δίκιο τους προφανώς, ότι ο τελικός προορισμός τους θα είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρά τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης που διεμήνυαν ότι ο έλεγχος της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας θα γίνεται από απόσταση. 

«Χίλτον», υπόγειο γκαράζ 11.35 το πρωι 

Συνέβη και αυτό: οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να μη διαρρεύσει ο μυστικός τόπος των συσκέψεων αλλά και για να κρατήσουν τους «θεσμούς» μακριά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υποδέχονται τους εκπροσώπους τους στο… γκαράζ του ξενοδοχείου 

Ξενοδοχείο «Κάραβελ», είσοδος 12.00 το μεσημερι 


Διαβαστε ολόκληρο το κειμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: