17.3.15

Μπαλτάκος: «Ο Τσίπρας την “ιδρώνει τη φανέλα” με το εθνόσημο»...

Μπαλτάκος: «Ο Τσίπρας την “ιδρώνει τη φανέλα” με το εθνόσημο»
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στην εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου «Χώρα εν Καμίνω» στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. 

Ο κ. Μπαλτάκος επεσήμανε πως...
«τα περί ακροδεξιάς στροφής της Νέας Δημοκρατίας δεν στέκουν» και πρόσθεσε: 

«Ο κίνδυνος είναι να καταντήσει η ΝΔ “κεντρώο γκρουπούσκουλο” και να βρεθεί στα επίπεδα του 4-5%. Η ΝΔ δεν πρέπει να γίνει ΚΟΔΗΣΟ! Μήπως αυτοί που ασκούν κριτική περί “ακροδεξιάς” στην ΝΔ Είναι… ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρουν, όπως έλεγε ένα παλιό σλόγκαν;»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Μπαλτάκος, επεσήμανε πως «η κυβέρνηση Σαμαρά έπρεπε να φέρει περισσότερες αντιρρήσεις στους Γερμανούς και Βρυξέλλες», ενώ χαρακτήρισε την τρόικα μία «μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας». 

Όπως χαρακτηριστικά είπε, η τότε κυβέρνηση «μόλις πέτυχε το πρωτογενές πλεόνασμα έπρεπε να κάνει στροφή κατά των Γερμανών».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και στη νέα κυβέρνηση, σημείωσε πως «την “ιδρώνει τη φανέλα” με το εθνόσημο» και πως «κάνει όμως και τον Σόϊμπλε να ιδρώνει. Αυτό αρέσει στον ελληνικό λαό». Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε, «αρέσει στην κοινή γνώμη και στον μέσο άνθρωπο η διαπραγματευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «πετυχημένο το δίπολο Τσίπρα – Λαφαζάνη», λέγοντας πως «μακάρι να είχε εφεύρει κάτι αντίστοιχο και η Κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι κρατάει τον κόσμο».

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως ο «ο Γιάνης Βαρουφάκης με αυτά που λέει και κάνει έβαλε επικοινωνιακά την Ελλάδα στο κάδρο», αλλά, όπως εκτίμησε «θα έχει προβλήματα με την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μπαλτάκος έκανε αναφορές και στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Δένδια και στη δήλωση ότι «κινδυνεύει να γίνει ακροδεξιό γκρουπούσκουλο», τονίζοντας:

«Πιο κεντρώα η Ν.Δ. πεθαίνει... Αν συνεχίσει έτσι η ΝΔ θα καταντήσει ένα κεντρώο γκρουπούσκουλο του 4-5%... Η βάση του κόμματος τι είναι; Κανείς νεοδημοκράτης δεν λέει “είμαι κεντρώος” ... “ελιτίστικη στάση” των στελεχών από το Κολωνάκι και την Εκάλη τα περί “κέντρου”. Να μην γίνει η ΝΔ ΚΟΔΗΣΟ! Στη ΝΔ υπάρχουν “κεντρώα βαρίδια”. Μήπως τα στελέχη που λένε αυτά, είναι… ΚΟΔΗΣΟ και δεν το ξέρουν;»

Επίσης, ο κ. Μπαλτάκος - μιλάει για δελφίνους αγνώμονες» προς τον Σαμαρά, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι « διαχωρίζει και σέβεται την  Ντόρα Μπακογιάννη».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, επισημαίνει ότι η ΝΔ δεν έχει σχέδιο επανόδου στην εξουσία, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος «δεν έφυγε ποτέ από το κόμμα και δεν διεγράφη ποτέ από τον Σαμαρά.

Επανερχόμενος στα εσωκομματικά, αναφέρει:

«Κανένας κεντρώος πολιτικός δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον Αντώνη Σαμαρά, που προέρχεται από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Η κ. Μπακογιάννη πέτυχε κάτι που δεν μπορεί να επαναληφθεί από άλλον. Πήρε το 40% σ΄ένα κόμμα που η βάση του είναι δεξιά».

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήματα για το επίμαχο βίντεο με τον Κασιδιάρη, αναφέρει ότι «όλα έγιναν με δική του πρωτοβουλία και χωρίς καμία συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του, που επέβαλαν επικοινωνία με όλα τα κόμματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ταυτίζεται ο ίδιος με κάποιο από αυτά».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: