26.3.15

Άκουσε τα εθνικιστικά συνθήματα το υπουργείο Εθν. Άμυνας;...

Στρατιωτική παρέλαση
Εθνικιστικά συνθήματα ακούστηκαν από δυνάμεις του στρατού, κατά τη διάρκειας της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Άκουσε άραγε αυτά τα συνθήματα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας;

Συγκεκριμένα, σε...
βίντεο (πηγή: Eurokinissi) τμήμα των ΟΥΚ ακούγεται να φωνάζει: «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε». Οι άνδρες του σώματος αυτού έχουν πρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν σε ανάλογες εθνικιστικές εξάρσεις.

Εξάλλου, τμήμα της Σχολής Ευελπίδων τραγουδά το γνωστό: «Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους βάρβαρους κι ελεύθερη είσαι τώρα». 


Όλα τα είχε η χθεσινή παρέλαση

Βροχή, αιωνόβιοι ανάπηροι πολέμου, υπουργοί βρεγμένοι, ένα αδέσποτο σκυλάκι, φαντάροι που μοίραζαν σημαιάκια, κόσμος και τσολιάδες και τέλος συγκινημένο τον τέως να παρακολουθεί από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» το φαντασμαγορικό θέαμα, αναλογιζόμενος ίσως με νοσταλγία τις δικές του λαμπρές στιγμές, όταν μπροστά του παρήλαυναν οι Ενοπλες Δυνάμεις, των οποίων ήταν και αρχηγός, ενώ παρέμεναν κλεισμένοι στα μπουντρούμια και στις εξορίες οι αριστεροί της εποχής.

Αυτό το χθεσινό ξέφρενο πατριωτικό γλέντι υπό βροχή υπήρξε από κάθε άποψη το πιο cult γεγονός από την ημέρα που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση. Πάντως, η απουσία των ΜΑΤ να φυλάνε τους πατριώτες πολίτες πρέπει να ομολογήσουμε ότι αποτελεί δείγμα έστω μιας δημοκρατικότερης αντίληψης για τους εθνικούς εορτασμούς, όσο τουλάχιστον δεν επιβάλλονται... με το στανιό στους πολίτες.

Α. Ψ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: