23.3.15

"Φύλακας" με ψηλά τακούνια...


Για πρώτη φορά σε 194 χρόνια, μια γυναίκα παίρνει το τιμόνι της "Guardian"...
Από τότε που ιδρύθηκε, το μακρινό 1821, η εφημερίδα Guardian (Φύλακας) έχει αλλάξει μόλις έντεκα διευθυντές. Το ρεκόρ είναι εντυπωσιακό, αλλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό ότι έπειτα από 194 χρόνια ιστορίας, ήρθε επιτέλους η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της βρετανικής εφημερίδας μια γυναίκα. Αυτή είναι η...
Κάθριν Βάινερ.

Διευθύντρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βάινερ θα διαδεχθεί σε λίγους μήνες τον Άλαν Ράζμπριζερ, τον άνθρωπο που διευθύνει την ιστορική εφημερίδα την τελευταία 20ετία για να την οδηγήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία σε μια νέα και ψηφιακή εποχή.

Η εφημερίδα που παραλαμβάνει η 44χρονη δημοσιογράφος έχει ένα κοινό που ξεπερνά τα βρετανικά σύνορα και έχει πρωτοστατήσει σε σειρά αποκαλύψεων με κορυφαία αυτή των παρακολουθήσεων της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας- θέμα που εξασφάλισε χάρη στην εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Η Βάινερ δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει αυτήν τη γραμμή. Η δική της Guardian «θα εξακολουθήσει να είναι αφιερωμένη στην υψηλή δημοσιογραφία, στις ιδέες και τα γεγονότα» σύμφωνα με τη δική της διατύπωση.
Όπως διαβεβαίωσε τον προκάτοχό της, σκοπεύει να διαθέσει για αυτόν τον σκοπό την εμπειρία που έχει αποκτήσει, το δημοσιογραφικό της ένστικτο, την όρεξή της για δουλειά, τη φαντασία της και την ενέργειά της. Η επιλογή της Βάινερ ήταν προϊόν μιας μακράς διαδικασίας. Στην ψηφοφορία συμβουλευτικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε στη σύνταξη της εφημερίδας, οι συνάδελφοί της την τίμησαν με το 53% των ψήφων.

Ο αντίπαλός ήταν ο Ιαν Κατς, διευθυντής στο BBC2 και πρώην δημοσιογράφος του Guardian. Τελικά, ο Scott Trust, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εγγυάται την εκδοτική ανεξαρτησία και τη χρηματοδότηση της εφημερίδας, επέλεξε εκείνη.


Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα

 ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: