10.3.15

Κάλεσμα για τη δίκη της Μαυρή μετά τη μήνυση Κασιδιάρη...

Δικαστήρια - Ευελπίδων
Σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Μαίρη Βαβαγιάννη-Μαυρή, η οποία δικάζεται έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο Ηλίας Κασιδιάρης για...
«συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία», καλούν την Πέμπτη στις 9:00 η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, η Κίνηση Κατοίκων 6ης Δημοτικής Κοινότητας, και ο Αντιφασιστικός συντονισμός Αθήνας-Πειραιά.

Η κ. Βαβαγιάννη υπήρξε μάρτυρας στο χρυσαυγίτικο μαχαίρωμα που δέχτηκε ο υποψήφιος διδάκτορας Κώστας Διαλυνάς στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007 και το κατήγγειλε, ενώ κατέγραψε και τον αριθμό της πινακίδας του αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν οι χρυσαυγίτες, οδηγώντας έτσι τον Κασιδιάρη στο εδώλιο, αφού επρόκειτο -όπως αποδείχτηκε- για το εταιρικό του όχημα.

Στη δίκη που διεξήχθη στις 7 Μαρτίου 2013 σε συνθήκες χρυσαυγίτικης τρομοκρατίας, το δικαστήριο αθώωσε τον βουλευτή της ναζιστικής οργάνωσης λόγω αμφιβολιών, ο οποίος μήνυσε την πανεπιστημιακό για ψευδορκία και συκοφαντία. Θυμίζουμε ότι η δίκη της αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ ο ίδιος ο μηνυτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. 

Το κάλεσμα τονίζει πως για την πράξη της «η Μ. Βαβαγιάννη έχει υποστεί,  μετά από ταλαιπωρίες χρόνων, έναν απίθανο εξευτελισμό της προσωπικότητάς της, καθώς ο Η. Κασιδιάρης, ο δικηγόρος του Ι. Ηρειώτης αλλά και το δικαστήριο που τον αθώωσε, δέχτηκαν στην ουσία ότι  είναι αναξιόπιστη μάρτυρας και η μαρτυρία της αποδόθηκε σε σκευωρία της αριστεράς, στην οποία  χρησιμοποιήθηκε η Μ.Β,  για να θιγεί η “τιμή και η υπόληψη” του Η.Κ. Αυτή η αθωωτική απόφαση είναι και το κύριο επιχείρημα για τη σημερινή δίωξή της».

Και συνεχίζει: «Η παρουσία όλων στα δικαστήρια είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να μη δικάζουν ανενόχλητοι οι νεοναζί δημοκρατικούς πολίτες αλλά και γιατί πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που το πόρισμα των εισαγγελέων χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση, πρέπει επιτέλους να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: