5.3.15

«Ετοιμαστείτε να γυρίσετε στη διεφθαρμένη, βρωμερή Ελλάδα»...


Ρατσιστική επιστολή σε ελληνικό εστιατόριο στη Γερμανία...
Έλληνες μετανάστες, ιδιοκτήτες εστιατορίου στο Ντίσελντορφ έλαβαν την Τετάρτη μια υβριστική, ρατσιστική, ανώνυμη επιστολή, ωστόσο αντέδρασαν με ψυχραιμία και... βρήκαν συμμάχους στην τοπική κοινωνία, αλλά και τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η επιστολή έγραφε:
 
«Η νέα σας κυβέρνηση έχει θράσος, είναι εξοργιστική και εμφανίζεται σαν ένα μάτσο άξεστοι αλήτες», αναφέρεται στο ανώνυμο δακτυλογραφημένο γράμμα. «Ετοιμαστείτε να γυρίσετε στη διεφθαρμένη, ανίκανη, τεμπέλα, βρωμερή Ελλάδα», συνεχίζει αυτό το μπαράζ προσβολών που καταλήγει: «Ελλάδα ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!!».
Η οικογένεια ανήρτησε την επιστολή στην σελίδα του εστιατορίου στο Facebook μαζί με το ακόλουθο, νηφάλιο σχόλιο: 

«Αγαπητοί πελάτες και φίλοι. Η οικογένειά μας λειτουργεί αυτό το εστιατόριο επί 31 χρόνια στο Ντίσελντορφ. Ζούμε στη Γερμανία και νιώθουμε συνδεδεμένοι με τη Γερμανία. Μιλάμε και γράφουμε γερμανικά και πληρώνουμε τους φόρους μας, όπως οι υπόλοιποι Γερμανοί. Έχουμε δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουμε χτίσει εδώ τη ζωή μας. Δυστυχώς, δειλοί και ανενημέρωτοι συμπολίτες μας μας έστειλαν αυτό το γράμμα... Είναι πολύ άσχημο μετά από 31 χρόνια να νιώθουμε ότι δεν είμαστε καλοδεχούμενοι. Θα μας ευχαριστούσε εάν οι φίλοι των Ελλήνων δεν υποστήριζαν μια τόσο προσβλητική συμπεριφορά και ύψωναν μαζί μας τη φωνή τους κατά της ορμής εναντίον των Ελλήνων».
Με τη ρατσιστική επιστολή και την απάντηση της οικογένειας ασχολήθηκαν και τα γερμανικά ΜΜΕ όπως το Spiegel, το περιοδικό Stern και η εφημερίδα Rheinische Post.
 
Και τα τρία έντυπα καυτηρίασαν την ανώνυμη ρατσιστική επιστολή ενώ επαίνεσαν την ψύχραιμη αντίδραση των Ελλήνων.
 
Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου "Πλάτων" ευχαρίστησαν για την υποστήριξη, σχολιάζοντας ότι «είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι υπαρκτή».

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: