7.3.15

Μπακογιάννη: "Όποιος δεν αλλάζει, πεθαίνει"...


"Νιώθω, πάντως, την ευθύνη που μου αναλογεί για την ανόρθωση της ΝΔ"...
Η Ντόρα Μπακογιάννη επιμένει στη διεξαγωγή εκτακτου συνεδρίου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής.

Σε...
συνέντευξή της που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», η Μπακογιάννη αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος και επισημαίνει: «Όποιος δεν αλλάζει, πεθαίνει».

«Επιμένω στη διεξαγωγή συνεδρίου, διότι στα δημοκρατικά κόμματα το συνέδριο είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων. Το να λέγεται ότι η ύψιστη εσωκομματική διαδικασία θα αποτελέσει απαρχή εσωστρέφειας ως δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ύβρι. Ο εσωκομματικός διάλογος είναι δώρο και οξυγόνο για τη ΝΔ», υπογραμμίζει η βουλευτής.

Ερωτηθείσα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ, λέει πως δεν έχει καμία απολύτως φιλοδοξία, αλλά τονίζει: «Νιώθω, πάντως, την ευθύνη που μου αναλογεί για την ανόρθωση της ΝΔ. Σας υπενθυμίζω ότι στη συνεδρίαση της ΚΟ είχα πει μια απλή αλήθεια: όλοι οι πρωθυπουργοί της παράταξης παραιτούνταν ύστερα από μία ήττα. Αυτό αποτελεί μια ιστορική αλήθεια που κανείς δεν μπορεί να αγνοεί».

«Οι λογικές τύπου ‘ενός ανδρός αρχή’ είναι ξεπερασμένες», αναφέρει – μεταξύ άλλων – η Ντ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: