14.3.15

Ξυδάκης για Αμφίπολη: Εμείς δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς...


...να πηδάμε τα σκάμματα (ΒΙΝΤΕΟ)...
  Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους που έγιναν χθες, Παρασκευή 13 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ο αν. υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο την...
αλλαγή στάσης που θα κρατήσει το υπουργείο Πολιτισμού σε σχέση με την κυβέρνηση Σαμαρά πετώντας σπόντες για τους προκατόχους του. Αρχικά στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε αρχικά πως «δεν είναι δυνατόν ένας υπουργός Πολιτισμού να είναι εναντίον της ανασκαφής. Το θέμα είναι ότι οι υπουργοί και οι πολιτικοί δεν πρέπει να πάνε να κάνουν τη δουλειά του επιστήμονα».

Βολές κατά Σαμαρά: Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε εμείς τα σκάμματα

    Στην συνέχεια και ενώ αρνήθηκε ευγενικά από τους δημοσιογράφους να βρίσκονται στη σημερινή ξενάγηση στην Αμφίπολη ανέφερε: «Η ανασκαφή είναι για τους επιστήμονες. Όταν θα είναι έτοιμοι θα καλέσουν τους δημοσιογράφους και θα κάνουν ανακοινώσεις». Και συνέχισε: «Σεβόμαστε μερικά πράματα. Όταν ο επιστήμονας έχει να πει κάτι θα βγει και θα το πει. Δεν είμαστε Ιντιάνα Τζόουνς να πηδάμε εμείς τα σκάμματα» σχολίασε δηκτικά, φωτογραφίζοντας μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης.

Παράλληλα ο κ. Ξυδάκης άφησε να εννοηθεί ότι η κ. Περιστέρη θα συνεχίσει να είναι η επικεφαλής αρχαιολόγος σημειώνοντας: «Θα ζητήσουμε από την κ. Περιστέρη να συνεχίσει την έρευνα της και κυρίως τα συμπεράσματα της και τις ερμηνείες της». Ενημέρωσε επίσης πως «Δεν θα αλλάξουν τα πρωτόκολλα της ανασκαφής. Σ' αυτή τη φάση έχει χαρακτήρα σωστικό. Θα γίνει ότι προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος», ενώ τέλος για τα κονδύλια ανέφερε: «Δε νομίζω ότι ποτέ η Αμφίπολη υπέφερε από κονδύλια.Υπέφερε από άλλα πράγματα», μια δήλωση που υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την αλλαγή στάσης που υπάρχει.

 Το ζήτημα της Αμφίπολης μονοπώλησε, εξάλλου, το ενδιαφέρον της συνάντησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ του Απ. Τζιτζικώστα του κ. Ξυδάκη.Πέρα από την Αμφίπολη, τόσο ο Απ. Τζιτζικώστας όσο και ο Ν. Ξυδάκης έδειξαν ότι είχαν ταύτιση απόψεων στην κατεύθυνση να υπολογίζεται ο Πολιτισμός ως μοχλός ανάπτυξης ενώ έγινε και κουβέντα για αξιοποίηση κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ.



Πηγή: Rthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: