28.3.15

«Δεν θα συνεργήσουμε στα παιχνίδια συνεργασιών...


... που θέλουν να μας μπλέξουν»...
Tην πεποίθησή του ότι θα βρεθεί ένας κοινός τόπος με τους εταίρους εκφράζει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος στη...
συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών και τονίζει: «Οι προτάσεις μας, επειδή έχουν βάση και προοπτική, θα γίνουν αποδεκτές από τους εταίρους μας». 

Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση θα αρχίσει μια μάχη με αυτά τα συμφέροντα», επιμένει πως «δεν είναι αυτοσκοπός ένα νέο δάνειο και δεν είναι στα άμεσα πλάνα μας», αποκλείει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και διασαφηνίζει πως «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, δεν βλέπω τι παραπάνω θα μπορούσαν να μας προσφέρουν οι νέες εκλογές ή κάποιο δημοψήφισμα».

• Η συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να βλέπει πιο αισιόδοξα το μέλλον;

Τόσο η άτυπη συνάντηση που έγινε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής όσο και η συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Μέρκελ έδειξαν ότι αλλάζει το τοπίο και αρχίζει να επικρατεί αλληλοσεβασμός που βάση του έχει την αποδοχή αφ’ ενός της αρχής της δημοκρατίας και αφ’ ετέρου του υφιστάμενου πλαισίου συμφωνιών. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι θα βρούμε τελικά έναν κοινό τόπο με τους εταίρους μας.

 Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Φώτη Παπούλια στη σελίδα 6 της Εφημερίδας των Συντακτών - Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί στις 28-29 Μαρτίου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: