18.3.15

Τ. Χριστοδουλοπούλου: "Αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα"...


... με τη σταδιακή απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κέντρα κράτησης μεταναστών...
"Αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα" με τη σταδιακή απελευθέρωση των ανθρώπων που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης μεταναστών, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου,  στo...
πρωινό του  Mega.


Όπως εξήγησε η κυρια Χριστοδουλοπούλου τα κέντρα κράτησης είναι μία αθλιότητα για την οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί σε ένα εκατομμύριο πρόστιμο από την Ευρώπη, η οποία μας προτείνει τα μέτρα που έχουμε ήδη ανακοινώσει, δηλαδή τη δημιουργία κέντρων υποδοχής και κέντρων φιλοξενίας.

Για τη διαμονή των μεταναστών η υπουργός διευκρίνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο η κυβέρνηση θα φιτάξει τα κέντρα φιλοξενίας που είχε υποσχεθεί ο κ. Δενδιας σχέδια που όπως είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου έμειναν μόνο στα χαρτιά. "Θα χρησιμοποιήσουμε τα κοινοτικά κονδύλια για να τα χρησιμοποιήσουμε για τη διαμόρφωση παλιών ξενοδοχείων, ανοίκιαστων δωματίων και νοσοκομείων για να μπουν", σημείωσε η υπουργός.

"Η κράτηση είναι το έσχατο μέσο", επανέλαβε η κ. Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας ότι δεν επιτρέπεται να εφαρμόζεται κατά προσφύγων, ανηλίκων και άλλων ευαίσθητων κατηγοριών όπως υποστήριξε ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Όσον αφορά την τύχη των ανθρώπων που απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης η αναπληρώτρια υπουργός υποστηριξε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι μετανάστες που έχουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και έχουν δηλώσει διεύθυνση κατοικίας.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα γενικά η κ. Χριστοδουλοπούλου εκτίμησε ότι θα έπρεπε να γίνει καταγραφή όλων των μεταναστών που βρίσκονται στην επικράτεια διαδικασία που κατά κάποιο τρόπο θα τους νομιμοποιούσε. "Η κοινωνία δεν αντέχει κάτι τέτοιο, η λύση είναι πολύ δύσκολη" διευκρίνισε η υπουργός.

- See more at: http://left.gr/news/t-hristodoylopoyloy-apokatastisame-ti-nomimotita-me-ti-stadiaki-apeleytherosi-ton-anthropon-apo#sthash.lhy5vgLT.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: