8.3.15

Ο Σταύρος βλέπει το μέλλον…

«Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και αν το θέλαμε θα είχε γίνει από την επόμενη μέρα των εκλογών», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας πριν από λίγο στην...
Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Ποταμιού, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση για αντικρουόμενες θέσεις σε καίρια ζητήματα και με αφορμή δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για ενδεχόμενες νέες εκλογές ή δημοψήφισμα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στην εντολή που έχει λάβει από το λαό και να κυβερνήσει.

«Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την εντολή - ο πρωθυπουργός και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων – ας την αξιοποιήσει και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματος τους στις πλάτες του κόσμου. Πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη στην οποία, όπως είπε «δεν είμαστε επισκέπτες, Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ», ενώ προειδοποίησε για δεινά στην κοινωνία από τυχόν έξοδο από το κοινό νόμισμα.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό από πολιτικά στελέχη σημείωσε: «Το πατριωτικό καθήκον επιτάσσει αυτή τη στιγμή οι υπουργοί αλλά και όλοι οι βουλευτές να φέρουν τα λεφτά τους σε ελληνικές τράπεζες».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «η καινούργια Ελλάδα θέλει τόλμη, αγώνα και συγκρούσεις όχι μόνο στα Γιούρογκρουπ αλλά συγκρούσεις και με τον κακό μας εαυτό ,με τις ιδεοληψίες, με τα στερεότυπα».

Σχετικά με τον αντιπολιτευτικό δρόμο που θα ακολουθήσει το Ποτάμι, ο επικεφαλής του ανέφερε ότι δεν θα είναι ο άγονος δρόμος της δομικής αντιπολίτευσης:« Δεν θα συμφωνήσω με όλους εκείνους που μας ζητούν να πάμε απέναντι και να πετάμε πέτρες. Δεν είναι αυτό το Ποτάμι. Θα συγκρουσθούμε αλλά αν υπάρξει άνθος που θα φυτρώσει αυτή την άνοιξη στον κήπο του ΣΥΡΙΖΑ εμείς θα το προστατεύσουμε .Αυτό είναι το Ποτάμι», υπογράμμισε και δεσμεύτηκε να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Τέλος ανακοίνωσε ότι το Ποτάμι θα πραγματοποιήσει το συνέδριο του τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο ανάλογα τις πολιτικές εξελίξεις ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα ο αναλυτικός απολογισμός των οικονομικών του κόμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: