3.3.15

Στη Βουλή για συζήτηση, αλλά όχι για κύρωση, η συμφωνία...

Στη Βουλή, αλλά όχι για κύρωση, φέρνει την παράταση της δανειακής σύμβασης η κυβέρνηση. Στόχος, η...
ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας και η συζήτηση επί του κειμένου που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, «ο πρωθυπουργός προσωπικά είναι διατεθειμένος και αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη Βουλή, έτσι ώστε να υπάρξει μία συζήτηση στο Κοινοβούλιο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όπου θα παρουσιάζει τη συμφωνία». 

Ο ίδιος πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εσωκομματικών αντιδράσεων, επιμένοντας ότι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση δεν φέρνει τη συμφωνία για κύρωση από τη Βουλή έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται απλά και μόνο για μία παράταση μίας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. 

Σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας θα φέρει άμεσα στη Βουλή τη συζήτηση για το θέμα, με σεβασμό στη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες. 

Εξηγώντας ότι ο ESM δεν ζητά καμία κύρωση από την ελληνική Βουλή καθώς δεν υπάρχει σχετική διεθνής απαίτηση, αλλά και πως ούτε καν το γερμανικό Κοινοβούλιο κύρωσε τη δανειακή σύμβαση, στο Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ακύρωση του μνημονίου και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: