8.3.15

Χρήσιμη η επιστολή Βαρουφάκη, λέει ο Ντάισελμπλουμ...


«Χρήσιμη» χαρακτηρίζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έλαβε από τον Γ. Βαρουφάκη ο Γ. Ντάισελμπλουμ , στην επιστολή-απάντηση που απέστειλε ο δεύτερος στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, όπως μεταδίδει το...
Reuters.
Ο πρόεδρος του Eurogroup τονίζει ωστόσο, στην επιστολή του, την ανάγκη να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι προτεινόμενες ελληνικές μεταρρυθμίσεις από τους εκπροσώπους των πιστωτών της χώρας. 

«Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο κατά τη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων», απαντά ο κ. Dijsselbloem στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: 

«Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς». 

«Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής» προσθέτει. 

Και συνεχίζει, λέγοντας πως «έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες», προσθέτοντας ότι «οι τεχνικής φύσης εργασίες για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνει στην Αθήνα». 

Στην επιστολή του ο επικεφαλής του Eurogroup καταλήγει λέγοντας: «Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: