27.3.15

«Νέο μνημόνιο» βλέπει ο Σαμαράς...


...και προγραμματίζει επίσκεψη στις Σκουριές...
Κλιμακώνει την αντιπολιτευτική της τακτική έναντι της κυβέρνησης, η Νέα Δημοκρατία με τον τέως πρωθυπουργο να σημειώνει πως ...
οδηγούμαστε ολοταχώς σε νέο μνημόνιο.  

Στην πρώτη συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου τoυ κόμματος, έγινε συνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του διμήνου.

«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Σαμαράς, δίνοντας και το αντιπολιτευτικό του στίγμα, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε η τακτική που πρόκειται να ακολουθήσει η Συγγρού, ενώ αναλύθηκε και η πολιτική κατάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα, τα προβλήματα ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία. Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα στην αγορά.

Συζήτηση έγινε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης την οποία η ΝΔ ζητά να έλθει στη Βουλή όχι μόνο για συζήτηση αλλά προς ψήφιση, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά, υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο και δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση η συμφωνία. Η ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να φέρει τη συμφωνία προκειμένου να αποφύγει προβλήματα στο εσωτερικό της.

Η ΝΔ ζητά επίσης, να έλθει προς συζήτηση και η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση προς έγκριση στο Eurogroup. Επ' αυτού, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης επιφυλάχθηκε, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη θέση, αν δεν δούμε τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση».

Τη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Σκουριές Χαλκιδικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: