15.3.15

«Βόμβα» Φίλη: Αν δεν πληρώσουν οι δανειστές...

... δεν θα πάρουν χρήματα...
Επιμονή στην συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου δείχνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε  μια δήλωση - «βόμβα»:

«Αν...
οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα για να πάρουν τα δάνειά τους, δεν θα τα πάρουν, είναι σαφές. Το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει αν οι δανειστές είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, αν δώσουν τα χρήματα που έχουν υποσχεθεί. Υπάρχει συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, βάσει αυτής θα κριθούμε».

Ο Νίκος Φίλης χαρακτήρισε «ψεύτικο» το πρωτογενές πλεόνασμα, διευκρινίζοντας ότι είναι μικρότερο από αυτό που είχε παρουσιαστεί, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα: όπως είπε χαρακτηριστικά, το μικρό πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτεί η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου είναι μια επιτυχία. Στην επισήμανση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή ότι και αυτό απαιτεί μέτρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απάντησε: «λιγότερα από όσα απαιτεί το πλεόνασμα 4,5%».

Επανέλαβε τη δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας «Σε ό,τι αφορά τη φορολογία του 2015 θα ισχύσει νέος φορολογικός νόμος ο οποίος θα περιλαμβάνει την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Η προεκλογική δέσμευση είναι σαφής: θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ».

Ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με μισθούς και συντάξεις:

Δεν υπάρχει πρόβλημα μισθών και συντάξεων για τον Μάρτιο, θα πληρωθούν χωρίς να πάρουμε μέτρα λιτότητας και υφεσιακά. Φέρνουμε μεθαύριο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Από εκεί θα υπάρξουν έσοδα για το δημόσιο. Δεν θα αποπληρώσουμε μέρος του δανείου αν δεν υπάρξει από τους δανειστές καταβολή των χρημάτων που έχουν δεσμευτεί.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βαρουφάκη για «πάγωμα προεκλογικών δεσμεύσεων», ο Νίκος Φίλης εξήγησε: «τιμούμε τη συμφωνία του Eurogroup που για ένα τετράμηνο απαιτεί "όχι μονομερείς ενέργειες". Περιμένουμε από τους εταίρους να την τιμήσουν».

«Προσωπική άποψη» της Ζωής Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής για ακυρότητα νόμων που ψηφίστηκαν με την απουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Τέλος, διέψευσε τα γερμανικά δημοσιεύματα που θέλουν τον Γιάννη Δραγασάκη να έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις λόγω δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη:

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι επικεφαλής των διαπραγματεύσεων», τόνισε.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: