27.3.15

Μυστήριο εύρημα στο σπίτι του A.Lubitz...

Μυστήριο εύρημα στο σπίτι του συγκυβερνήτη του Airbus της GermanwingsΔείτε φωτογραφίες από την αστυνομική επιχείρηση...


Μεγάλο μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση του Airbus A320 της γερμανικής εταιρίας Germanwings.

Μπορεί να...
αποκαλύφθηκε ότι ο συγκυβερνήτης Andreas Lubitz (Αντρέας Λούμπιτζ) έριξε επίτηδες το αεροπλάνο, ωστόσο τώρα όλοι αναζητούν απαντήσεις στο τι οδήγησε τον νεαρό σε αυτή την πράξη.

Η γερμανική αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι των γονιών του Andreas Lubitz, στο Montabaur, ενώ οι ίδιοι φυγαδεύτηκαν. Σύμφωνα με την έκθεση των αξιωματικών, υπήρξε μια «σημαντική ανακάλυψη», χωρίς όμως να πουν περισσότερα. Πάντως, ξεκαθάρισαν ότι δεν επρόκειτο για σημείωμα αυτοκτονίας. 



«Ελπίζουμε τα ευρήματα να μας δώσουν τις εξηγήσεις που ζητάμε», δηλώνει η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί βγαίναν από το σπίτι του κρατώντας τον υπολογιστή του, κούτες και σακούλες με έγγραφα.

Η πτήση 4U 9525 αναχώρησε από την Βαρκελώνη με 150 επιβάτες στις 7:01 ώρα Ελλάδος, στις 24 Μαρτίου. Το Airbus 320 άρχισε να πετά με κατεύθυνση την Γαλλία και μισή ώρα αργότερα, είχε φτάσει στα 38.000 πόδια.

Στις 7:30 ώρα Ελλάδος, το αεροσκάφος επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον πύργο ελέγχου. 

Ένα λεπτό αργότερα, στις 7:31 ώρα Ελλάδος, το Airbus άρχισε να χάνει ύψος. Ο Γάλλος εισαγγελέας Μπρις Ρόμπιν δεν έδωσε στη δημοσιότητα τους ακριβείς χρόνους από το ηχητικό, ωστόσο είπε ότι οι δύο πιλότοι είχαν τον έλεγχο τα πρώτα 20 λεπτά της πτήσης. 



Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αρχικά, ο συγκυβερνήτης ήταν πολύ ευγενικός στις απαντήσεις του προς τον πύργο ελέγχου, στη συνέχεια ήταν «λακωνικός», ιδιαίτερα όταν ο κυβερνήτης άρχισε να ενημερώνει για την προγραμματισμένη προσγείωση. Λίγη ώρα μετά, ο κυβερνήτης εγκατέλειψε το πιλοτήριο, προφανώς για να επισκεφτεί την τουαλέτα. 

Μάλιστα, στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο κυβερνήτης να ζητά από τον Αντρέας Λούμπιτζ να αναλάβει τον έλεγχο του αεροσκάφους. Στη συνέχεια, ακούγονται βήματα και την πόρτα του κόκπιτ να κλείνει. 



Πλέον, ο Λούμπιτζ ήταν μόνος στο πιλοτήριο και τότε το αεροσκάφος να χάνει ύψος, σύμφωνα πάντα με τον εισαγγελέα Ρόμπιν. «Αυτή η πράξη μπορεί μόνο να είναι εσκεμμένη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Από εκεί και πέρα, μέσα σε δέκα λεπτά οδηγήθηκαν στο θάνατο 150 άνθρωποι. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο συγκυβερνήτης δεν είπε λέξη.

Στο ηχητικό ακούγεται ο κυβερνήτης που επιστρέφει. Άρχισε να χτυπά δυνατά την πόρτα. Ωστόσο, δεν έλαβε καμία απάντηση. Μάλιστα, προσπάθησε ακόμη και να σπάσει την πόρτα, ωστόσο δεν τα κατάφερε. 

Στα τελευταία δευτερόλεπτα του ηχητικού, οι επιβάτες ακούγονται να ουρλιάζουν από πανικό...






newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: