24.3.15

Δεν αποκλείει τίποτα ο Γάλλος πρωθυπουργός για την πτώση του airbus...

Δεν αποκλείει τίποτα ο Γάλλος πρωθυπουργός για την πτώση του airbus"Σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο σχετικά με τα...
αίτια της συντριβής", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στην Εθνοσυνέλευση, αναφερόμενος στο μοιραίο Airbus της γερμανικής εταιρείας Germanwings που κατέπεσε στις Άλπεις.

Ο Βαλς επεσήμανε ότι ένα ελικόπτερο κατάφερε να προσγειωθεί στο σημείο της τραγωδίας και "επιβεβαίωσε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες".

Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε πει ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται Ισπανοί, Γερμανοί και "χωρίς αμφιβολία" Τούρκοι. Σύμφωνα με τη Germanwings, 67 Γερμανοί επέβαιναν στο αεροπλάνο, ανάμεσά τους 16 μαθητές, αλλά και δύο βρέφη.

"Δεν υπάρχει ανάγκη για τη διεξαγωγή επιχείρησης διάσωσης, είναι όλοι νεκροί", δήλωσε ένας χωροφύλακας από το Βερνέ, το οποίο είναι μερικά χιλιόμετρα από το σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Ζαν-Πολ Μπλουά επεσήμανε ότι: "θα χρειαστούν ημέρες για να περισυλλεχθούν τα θύματα και στη συνέχεια τα συντρίμμια", καθώς η πρόσβαση στην ορεινή αυτή περιοχή είναι δύσκολη.

Στο μεταξύ η περίμετρος όπου συνετρίβη το αεροπλάνο έχει ήδη αποκλειστεί "για να ξεκινήσει η έρευνα".

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε μια χιονισμένη, ορεινή περιοχή, στη οποία δεν έχουν πρόσβαση οχήματα, η οποία περιστοιχίζεται από βουνά με υψόμετρο 2.000 μέτρων. Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Μεταφορών Αλέν Βινταλί, "οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές" τη στιγμή του δυστυχήματος.

 "Πρόκειται για μια τραγωδία, μια νέα αεροπορική τραγωδία, θα μάθουμε όλες τις αιτίες και θα ενημερώσουμε φυσικά" τις ισπανικές και τις γερμανικές αρχές καθώς τις οικογένειες των θυμάτων, υπογράμμισε ο Ολάντ, ενώ η γαλλική Εθνοσυνέλευση τήρησε ενός λεπτού σιγή...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: