7.3.15

Αισιόδοξη η Μαλαισία ότι θα βρεθεί η πτήση ΜΗ370...

Αισιόδοξη η Μαλαισία ότι θα βρεθεί η πτήση ΜΗ370, έναν χρόνο μετά
...έναν χρόνο μετά...
Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί στον Ινδικό Ωκεανό η πτήση των μαλαισιανών αερογραμμών ΜΗ370 που εξαφανίστηκε σχεδόν έναν χρόνο πριν δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Μιλώντας στο BBC, ο Λιόου Τιόνγκ Λάι είπε ότι...
οι ομάδες ερευνών θα συνεχίσουν να ψάχνουν για το αεροσκάφος που μετέφερε 239 επιβάτες και πλήρωμα. 

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κουάλα Λουμπούρ - Πεκίνου, όταν εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται σε μία περιοχή 60.000 τετραγωνικών μέτρων. Μέχρι στιγμής έχει γίνει σάρωση περίπου 26.000 τετραγωνικών μέτρων. Το κόστος της έρευνας -περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια- καλύπτει η Αυστραλία και η Μαλαισία. 

Μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να δημοσιευτεί έρευνα σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους. Η παρουσίαση των συμπερασμάτων θα γίνει αρχικά στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ολοκληρώσουμε την έρευνα -ελπίζουμε μέχρι τον Μάιο φέτος- και ελπίζουμε ότι θα βρούμε το αεροσκάφος» είπε.

Απαντώντας στις καταγγελίες συγγενών ότι η Μαλαισία αποκρύπτει κάποια στοιχεία, ο υπουργός Μεταφορών της χώρας ζήτησε από τους συγγενείς να μην πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας. «Πρέπει να πιστέψουν στα στοιχεία, στα δεδομένα, στους εμπειρογνώμονες που μας δίνουν τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο βρίσκεται στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» είπε. «Και γι' αυτό επικεντρώνουμε τις έρευνές μας σε εκείνη την περιοχή».

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η εξαφάνιση του αεροσκάφους να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.

Μάλιστα, η οικογένεια του πιλότου Ζαχαρί Αχμάντ Σαχ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για πιθανή ενοχή του.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: