17.3.15

Παρέλαση 25ης Μαρτίου με δημοτικό γλέντι και νταούλια...

Εντελώς διαφορετική φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου: Μπάντες του Στρατού θα παίζουν... δημοτικά για να χορεύει ο κόσμος
Τραγούδια και χοροί στο Σύνταγμα...
Διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα...  Ο σχεδιασμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει...
ότι εκτός από τη στρατιωτική παρέλαση θα διοργανωθεί και δημοτικό γλέντι με τραγούδια και χορούς.

Οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί η στρατιωτική παρέλαση, αλλά οι μπάντες του στρατού αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης θα παίξουν δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας στο Mega την Τρίτη.

«Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική σε συνέχεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκειμένου να συμμετέχουν και οι πολίτες που απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα» δήλωσε.

Ερωτηθείσα εάν οι στρατιωτικές μπάντες θα παίξουν και δημοτικά άσματα, η κ. Κυπριανίδου δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το μοντάρουμε», ενώ παρατήρησε ότι θα συμμετάσχουν και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της στρατιωτικής παρέλασης, η κ. Κυπριανίδου σημείωσε: «Είχαμε έναν προβληματισμό σε σχέση με την τιμητική διαδικασία των επετείων μόνο με στρατιωτικές παρελάσεις. Θέλουμε να είναι συμμέτοχοι οι πολίτες».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: