17.3.15

Στους 24 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στο Βανουάτου...

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Βανουάτου από το πλήγμα του κυκλώνα Παμ, ο οποίος...
προκάλεσε τεράστιες, ανυπολόγιστες καταστροφές στο μικρό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, πλήττοντας τη χώρα με ανέμους ταχύτητας 320 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 24 επιβεβαιωμένα θάνατοι (...), 11 θύματα ζούσαν στο Τάφεα, 8 στο Εφάτε και πέντε στο Τάνα», γνωστοποίησε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), αναφερόμενο σε νησιά του αρχιπελάγους των 270.000 κατοίκων.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα πιο απομακρυσμένα νησιά του Βανουάτου σκιαγραφούν μια εικόνα απόλυτης καταστροφής.



Στελέχη των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής δυσκολεύονταν να επικοινωνήσουν με τα νησιά αυτά, που υπέστησαν το μένος του φαινομένου περισσότερο από τα άλλα.

Σπίτια καταστράφηκαν, πλεούμενα μετατράπηκαν σε συντρίμμια, δρόμοι και γέφυρες διαλύθηκαν από τον κυκλώνα, που έπληξε το Βανουάτου την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών του Βανουάτου έκανε λόγο για τουλάχιστον 3.300 άστεγους, που έχουν καταφύγει σε 37 κέντρα υποδοχής. Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά καθώς αποκαθίστανται οι επικοινωνίες με τα απομακρυσμένα διάσπαρτα νησιά του αρχιπελάγους...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: