25.3.15

Δημοσιεύθηκαν 22 συμφωνητικά με την υπογραφή Κατρούγκαλου...


Τι απαντά o αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο Twitter...
Στην δημοσιότητα 22 ιδιωτικά συμφωνητικά με την υπογραφή του Γιώργου Κατρούγκαλου που κατατέθηκαν στις 30 Ιανουαρίου στον ΔΣΑ ενώ είχε...
ορκιστεί στις 27 Ιανουαρίου, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στις 30 Ιανουαρίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, τρεις μέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, έχουν υπογραφεί στις 26 και 27 Ιανουαρίου 2015 μεταξύ της δικηγορικής εταιρείας «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» και των πελατών της και αφορούν μισθολογικές διαφορές με το δημόσιο. Τα ιδιωτικά συμφωνητικά περιλαμβάνουν δικηγορική αμοιβή 12% επί του ποσού που θα επιδικαστεί.

«Τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά» ήταν η απάντηση του Γιώργου Κατρούγκαλου μέσω Twitter και συμπλήρωσε «τα υποτιθέμενα νέα συμφωνητικά είναι της ίδιας αγωγής μιας μισθολογικής διαφοράς».

«Μισό συμφωνητικό να μου εμφανίσετε, εγώ θα παραιτηθώ» είχε δηλώσει, ωστόσο προχτές.
Με τα συμφωνητικά οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έδιναν εντολή στη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου να διεκδικήσει από το Ελληνικό Δημόσιο διαφορές αποδοχών τους «από τη μείωση των κάθε είδους αποδοχών του, λόγω εφαρμογής των διατάξεων που θέσπισαν ο νόμος 4024/2011 και η σχετική μεταγενέστερη νομοθεσία».

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για να είναι ισχυρό το εργολαβικό, πρέπει αντίγραφό του, μέσα σε δέκα ημέρες από την υπογραφή του, να κατατίθεται στη Δ.Ο.Υ. και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Σε περίπτωση εκπροθέσμου της κατάθεσης των ιδιωτικών συμφωνητικών στη Δ.Ο.Υ., η δικηγορική εταιρεία ή ο δικηγόρος επιβαρύνονται με σχετικό πρόστιμο.
Παράλληλα, σε περίπτωση διάλυσης της δικηγορικής εταιρείας ή αποχώρησης εταιρικού μέλους της, πρέπει να συνταχθεί νέο εργολαβικό με τον εργαζόμενο που θέλει να προσφύγει στα δικαστήρια.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: