13.3.15

Βαρουφάκης: Συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις έως τις 12 Απριλίου...

Γιάνης ΒαρουφάκηςΤην πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών έως τις 12 Απριλίου σχετικά με...
τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι οι λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία θα βρεθούν σε συνεργασία με την Ευρώπη, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν αναζητά στήριξη από χώρες εκτός Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πάλι θα σημειωθεί... θρίλερ με τις διαπραγματεύσεις καθώς το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι η 20ή Απριλίου.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει όλα τα απαραίτητα βήματα και ότι θα αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, ενώ πρόσθεσε ότι «το να παραβιάζεις μονομερώς τους κανόνες είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να το πράξει. Το να βοηθάς, όμως, στο να εξελιχθούν οι κανόνες είναι κάτι εντελώς διαφορετικό».

Αναφερόμενος στο θέμα συγκεκριμένων χωρών της Ευρωζώνης, δήλωσε ότι «υπάρχει «άδικη (unfair) κριτική ενάντια σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, ότι πλήρωσαν πολύ λίγα. Η δική μου κριτική είναι αντίθετη, θεωρώ ότι πλήρωσαν πάρα πολλά».
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: