4.3.15

Βαλαβάνη: Με τις 100 δόσεις "κουρεύονται" οι προσαυξήσεις...

...όχι το κεφάλαιο...
Διευκρινίσεις αναφορικά με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις έδωσε η Νάντια Βαλαβάνη.
 Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι ρυθμίσεις δεν...
αναφέρονται στο κεφάλαιο της οφειλής, αλλά στις προσαυξήσεις από πρόστιμα και τόκους ενώ αφορά όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 31/12/ 2014, τα οποία έχουν βεβαιωθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση.

«Το κεφάλαιο δεν κουρεύεται», ξεκαθάρισε στο ΜΕGA η κυρία Βαλαβάνη και εξήγησε ότι «τρέχει» παράλληλα και η ρύθμιση για την μερική εφάπαξ εξόφληση του χρέους με το υπόλοιπο ποσό να διακανονίζεται με τις 100 δόσεις.

Ακόμη, υπογράμμισε πως το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ισχύσει από το 2015 ενώ για τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε ότι θα αντικατασταθεί από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας μόλις γίνει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών τον Ιούνιο.

Επίσης, αποκάλυψε πως στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση περιλαμβάνεται και ρύθμιση για όσους έχουν παλιά χρέη και μπορούν να καταβάλουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου όποιο ποσό θέλουν ώστε να σβηστεί επί τόπου το σύνολο των προσαυξήσεων και των τόκων.

Τέλος, η Βαλαβάνη διεμήνυσε πως η ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια και δεν συγκαταλέγεται στη λίστα με τις υπό διαπραγμάτευση μεταρρυθμίσεις καθώς δεν έχει δημοσιονομικό κόστος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: